El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

9 per cent més de pressupost i molts projectes d'estalvi energètic a l'Alqueria d'Asnar

Tan sols s'ha actualitzat la taxa industrial, i la resta d'impostos municipals continuen congelats. Així han aconseguit ingressar vora 60.000 euros més. 

Ja han eixit a exposició pública els pressupostos per al 2020 de l'Alqueria d'Asnar, i que preveuen 673.000 euros per al 2020, un 9,5 per cent més que al 2019. Aquest increment es deu, sobretot, a un increment en els ingressos per l'actualització de la taxa industrial. És l'única que s'ha tocat, ja que la resta d'impostos es mantenen congelats al municipi. "Hem fet números en molt de trellat i sentit. És complicat, sense ni tan sols, pujar l'IPC, però som un ajuntament afortunadament sanejat" explica l'alcalde Jaume Pasqual, qui assegura que "hem fet un examen de consciència per augmentar el pressupost, sense apujar impostos".

I amb aquests diners, volen avançar amb la rehabilitació i renovació de tot el paviment imprés al poble en carrers de vianants i places, un projecte que també compta amb inversió provincial amb el Pla d'Obres i Serveis. També es col·locarà una manta antipressió a la riba del poble per evitar solsides, i que després es replantarà amb arbrat autòcton. Però sobretot, moltes millores a la piscina municipal climatitzada, la majoria dirigides a l'estalvi energètic. Es millorarà la combustió de la caldera de biomassa per a reaprofitar-la, es canviarà l'enllumenat per un intel·ligent, i per a finals d'any es vol instal·lar una manta tèrmica per mantindre la temperatura a les nits. D'ací poc, en tres setmanes, es preveuen que s'inicien també els treballs per a dotar la piscina d'una sala d'espera amb cafeteria.

El pressupost ara estarà 15 dies en exposició pública abans de passar a la seua aprovació definitiva.