El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

92 joves treballaran en l'Alcoià i el Comtat amb el nou pla Avalem Joves

Imatge d'StartupStockPhotos en Pixabay

S'invertirà més de milió i mig d'euros en les nostres comarques. El gros va a Alcoi, amb 34 contractes, però les ajudes arriben també a poblets xicotets com Alfafara o Alqueria d'Asnar on podran contractar 2 persones cadascun.

La nova edició del Pla Avalem Joves suposarà una inversió a les nostres comarques d'1.664.000 euros, la qual cosa possibilitarà la contractació de 92 joves en diferents municipis. Treballaran per als ajuntaments, tant en departaments municipals com en brigades de manteniment, durant tot un any, la qual cosa els facilitarà experiència per a poder optar a un treball en el mercat laboral. En ARAMULTIMÈDIA, sense anar més lluny, un dels principals redactors prové d'una edició anterior de l'Avalem Joves. 

Les ajudes arriben a molts pobles de les comarques, tant grans com xicotets. En el quadre que hi ha a continuació es poden consultar totes les ajudes concretes, però per exemple es poden destacar els 642.400 euros que es destinen a Alcoi, on es contractaran 34 persones. A l'Alcoià, també està Ibi amb 207.000 euros per a contractar 11 persones; o Banyeres amb 76.600 euros per a 4 contractes. Al Comtat, Cocentaina rebrà 127.300 euros per a 7 contractes; i Muro 79.000 euros per a altres 5 contractes. Les ajudes arriben a poblets xicotets, com Alfafara amb 37.500 euros, l'Alqueria d'Asnar amb 30.300 euros, o Agres amb 14.200 euros.

També la Mancomunitat de l'Alcoià Comtat rebrà quasi 57.000 euros per a contractar 3 persones. 


A tota la província d'Alacant, la inversió és de quasi 28 milions d'euros per a contractar a 712 persones. Xifra que ascendeix a 55 milions i quasi 3.000 contractes si incloem tota la Comunitat Valenciana. El conseller d'economia Rafa Climent destaca "la importància de generar oportunitats d'ocupació per a les persones joves menors de 30 anys perquè puguen acabar la seua formació i anar adquirint una experiència que els facilite la seua inserció definitiva en el mercat laboral". Però també que aquestes ajudes arriben als pobles més xicotets "per a millorar l'ocupabilitat de les persones joves en tots els racons del nostre territori i, així també lluitar contra la despoblació".

El Pla Avalem Joves Plus consta de dos programes, l'EMPUJU i l'EMCUJU, el primer destinat als joves en general, i el segon a majors de 16 anys amb estudis qualificats. Poden optar tots els menors de 30 anys que estiguen inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.