El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

93 persones han aconseguit treball a les comarques gràcies a la Fundació Novaterra

Membres de la Fundació Novaterra.

Blas Calbo, president de la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat, agraeix la implicació de la Fundació Novaterra: "en situacions de crisi com la que vivim, és fonamental reforçar el suport i el compromís amb les persones més vulnerables per ajudar-les a seguir endavant".

En un any marcat per la crisi sanitària, la fundació Novaterra ha aconseguit una taxa d'inserció del 35 per cent entre tots els que han seguit el seu itinerari d'inserció.

Al llarg del 2020, un total de 261 persones de l'Alcoià i el Comtat han fet l'itinerari d'inserció sociolaboral de la Fundació Novaterra. I de totes elles, han trobat un lloc de feina 93 persones, la qual cosa suposa el 35 per cent, malgrat "que l’estat d’alarma i el confinament van suposar un parèntesi als serveis per la necessitat d’adaptar-se a la situació, i que les ofertes d’ocupació no han estat abundants".

Els participants són persones en risc d'exclusió derivades des dels departaments socials dels diferents ajuntaments que conformen la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat. Més de la meitat, el 60 per cent, són dones d'entre 30 i 45 anys. En el servei s'ha atés persones de 17 nacionalitats diferents, tot i que el gros són espanyols.

Des de la Fundació Novaterra expliquen que s'han adaptat amb rapidesa a les necessitats d'ocupació en la zona durant el 2020, sobretot en el sector sanitari o serveis de neteja. També agraeixen la implicació de les empreses, "el projecte ha arrelat a les comarques i els contactes amb empreses i entitats s’han fet més estrets". No debades, al llarg del 2020 s'ha contactat amb 74 empreses de la zona.