El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

949 persones van ser ateses per Càritas Alcoi al 2021

El 54% del pressupost ha estat dirigit a cobrir necessitats bàsiques com l’alimentació, subministres, ajudes d’arrendament, etc.

106’794’70€ va inverita Càritas Alcoi en ajudar a les persones a les que atén a la ciutat. De les 949, 303 són xiquets, xiquetes i adolescents en situació de pobresa. Les persones més necessitades son parelles joves amb fills, dones amb menors al seu càrrec, emigrants i famílies nombroses.

Càritas Interparroquial Alcoi assegura que després de dos anys de pandèmia, seguixen atenent a persones que han patit les conseqüències de la crisis generada. A Alcoi concretament es van atendre al 2021 un total de 949 persones.

Les persones que més necessiten l’ajuda d’esta ONG son: parelles joves amb fills, dones soles amb menors al seu càrrec, persones emigrants amb una situació administrativa irregular, famílies nombroses i persones amb habitatges precaris.

Tindre fills és un dels factors de risc de pobresa. Els xiquets i xiquetes que han viscut els seus primers anys de vida en una situació de pobresa, pateixen moltes dificultats afegides, segons afirma Càritas, entre elles que la situació és hereditària i la pobresa passa de pares a fills. Esta és la raó principal per la que l’entitat alcoiana presta especial atenció als 303 xiquets, xiquetes i adolescents que viuen esta situació a la ciutat.

 

Recursos

Totes les accions no serien possible sense l’ajuda desinteressada de les 61 persones voluntàries, dones en gran part. A Alcoi, Càritas va invertir 106’794’70€, el 54% del pressupost ha estat dirigit a cobrir necessitats bàsiques com l’alimentació, subministres, ajudes d’arrendament, desnonaments, pagament de rebuts, reparacions en l’habitatge, medicaments o ajudes educatives.

L’entitat assegura que les polítiques públiques han tingut un caràcter protector i han permès molt avanços i oportunitats. Malgrat açò, posa especial focus en la necessitat de que la societat general obriga els ulls i siga conscient de la realitat.

A més, Càritas es compromet a col·laborar en la creació de comunitats obertes, fraternes i acollidores, en les quals es fomenten i creen vincles cada vegada més estables i guaridors.