El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

97 persones troben treball gràcies a la Mancomunitat i Fundació Novaterra

El president i gerent de la Mancomunitat, amb el president de Novatera i l'orientadora laboral.

Més de 60 són dones majors de 45 anys que estaven en una situació de vulnerabilitat. A banda s'han fet més de 700 accions, moltes d'elles dirigides a potenciar l'empoderament i l'autoestima, "fonamental en qui busca treball".

En el segon any de treball conjunt de la Fundació Novaterra i la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat, s'han duplicat les xifres de resultats. S'ha fet 229 atencions a persones en risc d'exclusió o situació de vulnerabilitat, i s'ha trobat faena per a 97 d'ells. Aquest servei s'ofereix en les oficines d'Alcoi, Muro i Banyeres, i tot i que la gran majoria han acudit a l'oficina d'Alcoi, a poc a poc s'incrementen les visites a Muro i Banyeres. El més habitual és que arriben derivats d'altres serveis de Benestar Social o Càritas.

El 81 per cent dels atesos són espanyols, i quasi la meitat, el 45 per cent, dones majors de 45 anys. Els perfils són molt variats, com ara persones amb alguna discapacitat, víctimes de violència de gènere, o majors en l'atur. Els contractats s'han incorporat, sobretot, a empreses del sector servicis, seguides de neteja, supermercats i fàbriques.

Però des de la Fundació Novaterra i la Mancomunitat, consideren que, a banda de la inserció laboral, també són molt importants les accions que fan, no sols formatives, sinó d'estímul, empoderament i autoestima. Ana Valls, orientadora laboral, explica que "tan sols amb un acompanyament i un itinerari, amb tallers perquè la persona es done compte que sí que podem; podem trobar una feina per a perfils complicats i situacions difícils". Al llarg del 2019 s'han fet més de 700 activitats.

El president de la Fundació Novaterra, Francisco Cobacho, diu que "la nostra aspiració, que es confirma, és que la societat d'aquesta zona se sent copartícip del projecte. És un projecte de ciutadania". I agraeixen la col·laboració de les 93 empreses amb les quals tenen contacte, encara que no totes han contractat persones, sí que s'han mostrat disposades a participar.