El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

A ballar Zumba per l'ELA! El 15 de març al Poliesportiu Francisco Laporta

En aquesta cinquena edició, 13 instructores marcaran el ritme a les més de 200 persones que assisteixen. Enguany a més es comptarà amb la presència de 2 formadores d'instructors vingudes d'Astúries i Barcelona: Marta Formoso i Vanesa Alonso.

Torna una nova edició del Zumba per l'ELA a Alcoi, una activitat que cada any atrau més de 200 persones per a 2 hores d'exercici intens. L'entrada solidària té un preu de 10 euros, i tot el recaptat va íntegrament per ADELA CV, l'associació valenciana de suport a afectats, per als seus servicis de suport i fisioteràpia.

Un total de 13 instructores marcaran el ritme i oferiran la classe magistral. A més, dos d'elles són formadores d'instructors, Marta Formoso i Vanesa Alonso, que vénen de diferents punts d'Espanya per a participar en l'activitat.

Les primeres 250 inscripcions rebran una samarreta, i s'oferirà aigua i fruita per part dels patrocinadors. Des de l'organització valoren molt l'alta implicació de moltes empreses patrocinadores, asseguren que no totes estan en el cartell, i que gràcies a elles es pot costejar tota l'activitat i així destinat tot l'arreplegat íntegrament per a ADELA CV. És una activitat familiar, i un dels patrocinadors instal·la unflables per als xiquets.

 

L'Esclerosi Lateral Amiotròfica

L'ELA és una malaltia neurodegenerativa que paralitza de manera progressiva tots els muscles que intervenen en la mobilitat, parla, deglució i respiració. Però no afecta ni a la capacitat intel·lectual, ni als sentits ni a la sensibilitat. Així, com explica una familiar, els afectats estan "dins d'una presó que és el seu propi cos". És d'origen desconegut i no té tractament curatiu, tot i que si pal·liatiu i simptomàtic.

A Espanya l'ELA afecta vora 4.000 persones, amb 900 nous casos diagnosticats cada any. A la Comunitat Valenciana s'estima que hi ha vora 400 afectats, tot i que no tots es posen en contacte amb ADELA. L'associació valenciana té constància de 266 afectats, dels quals 107 estan a la província d'Alacant, i d'aquests, 6 són de les nostres comarques. Però, com diem, açò són dels que es té constància però hi ha més, i des d'ADELA fan una crida perquè es posen en contacte amb ells. L'acompanyament, assessorament i el ser conscient que hi ha més gent com tu, no cura però ajuda.

 

  La regidora Aranza de Gracia presenta l'activitat, amb la tècnica d'ADELA CV, Délia Gonzálvez, i la instructora de Zumba organitzadora, Zebida Leal.