El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

A bon ritme les obres de millora dels polígons de Cocentaina

Obres de millora als polígons contestans
S'inverteix més d'1,2 milions d'euros en la millora de tres polígons contestans que sumen més d'un milió de metres quadrats de sol industrial

Les obres han de finalitzar abans que acabe l'any, així que els treballs van a destall. S'inverteixen més d'1,2 milions d'euros en aquestes obres de millora, dels quals 400.000 els aporta el consistori contestà gràcies a recursos propis i el romanent del 2016, sense necessitat de recórrer a préstecs.

S'iniciaren el passat mes d'octubre, i els treballs van de pressa perquè han d'estar acabats abans que acabe l'any. És una millora generalitzada en tres polígons contestans: d'Els Algars, les Jovades i Sant Cristòfol. Es renovaran vials i s'actuarà en l'enllumenat i la senyalització, a més de renovar les zones verdes o els serveis contra incendis. En total s'inverteix un total d'1,2 milions d'euros gràcies al Pla de Reindustrialització de l'IVACE i la conselleria d'economia sostenible, que es fa càrrec de vora el 75 per cent de la despesa de l'obra. L'Ajuntament de Cocentaina ha aportat 400.000 euros, uns diners que, segons expliquen des del consistori contestà, provenen del romanent positiu de tresoreria en l'exercici 2016, "sense haver així de recórrer a cap préstec ni a finançament extern".

Des del consistori es mostren molt satisfet per les actuacions i pel pla de conselleria que permet millorar el servei "d'acord amb les necessitats actuals de les indústries que ja treballen al nostre poble, així com facilitar les infraestructures per a la implantació de noves indústries que puguen arribar a Cocentaina en un futur". No debades, els tres polígons objecte de les obres, sumen més d'un milió de metres de sol industrial en el cor de les comarques centrals.