El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

A Fabra el País Valencià li fa un ERO

Dues fotos del diari Las Provincias.es / Fabra, Rita, Ribó, Oltra i Morera
Hi haurà majoria d'esquerres a les Corts Valencianes després de 20 anys

El PP deixarà les Corts valencianes i el govern després de més de 20 anys i no podrà mantindre el poder ni de la mà de Ciiutadans. Els valencians i valencianes han dit prou a la manera de governar que s'inicià amb Zaplana, seguí amb Camps i acabà amb Fabra. Una era difícil d'entendre i explicar i que, amb tot el respecte que es mereixem tots els ciutadans, ha comptat amb milers i milers de vots. Insuficients sobretot per l'aportació de Mònica Oltra, que ha obtingut 19 escons. Ara sí, es pot dir sense por que, a Fabra, els valencians li han fet un ERO, és a dir, un expedient de regulació d'ocupació.

El PP deixarà les Corts valencianes i el govern després de més de 20 anys i no podrà mantindre el poder ni de la mà de Ciiutadans. Els valencians i valencianes han dit prou a la manera de governar que s'inicià amb Zaplana, seguí amb Camps i acabà amb Fabra. Una era difícil d'entendre i explicar i que, amb tot el respecte que es mereixem tots els ciutadans, ha comptat amb milers i milers de vots. Insuficients sobretot per l'aportació de Mònica Oltra, que ha obtingut 19 escons. Ara sí, es pot dir sense por que, a Fabra, els valencians li han fet un ERO, és a dir, un expedient de regulació d'ocupació.

El PP ha guanyat les eleccions a les Corts Valencianes, però no tornarà a governar almenys en 4 anys. Així ho han decidit els valencians i valencianes que opten per les esquerres. Al 94 % de l'obtenció de resultats, els de Fabra aconseguien 31 escons, i Ciutadans 13. Insuficient per arribar als 50 de la majoria absoluta. Si que arriben el PSPV (23), Compromís (18) i Podem (13). Esquerra Unida finalment no ha entrat al Parlament.

La gran guanyadora ha esta Mónica Oltra, amb 19 escons i també amb uns resultats increibles a la ciutat de València que podrien fer alcalde Joan Ribó. S'assegura també la presència de l'ex alcalde de Muro, Rafa Climent, a les Corts.

Fabra, el president que mai va guanyar unes eleccions, perquè Camps li va donar el poder en dimitir, acaba una època de més de 20 anys de governs populars tenyts de casos de corrupció i de, per exemple, el tancament de RTVV amb el major ERO de la història de l'Adiministració pública espanyola. Els votants així l'han respost.