El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

A finals de juny podríem tornar a una certa 'normalitat', amb mesures preventives i a l'espera de la vacuna de la COVID

Pedro Sanchez
  • Disposar de la vacuna sembla l´únic camí per a tornar a la 'Normalitat'
  • Es podran celebrar els actes i espectacles culturals de menys de 50 persones en llocs tancats amb 1/3 d'aforament; i si és a l'aire lliure seran possibles quan congreguen a menys de 400 persones, sempre que siga assegut.
  • L'hosteleria veu també amb cert optimisme el futur, perquè es podrà donar servei al públic en terrasses i amb aforament limitat.

Quatre fases a dues setmanes cadascuna d'elles. Així es divideix el pla per a desescalar l'estat d'alarma i per a arribar a finals de juny amb certa normalitat. Això sí, amb moltíssimes precaucions, fugint del contacte directe entre persones i a l'espera de la vacuna perquè la vida torne a com era abans de 13 de març.

Clicant ací podeu llegir al detall el contingut de cada fase

La compareixença del president del Govern, Pedro Sánchez, ha estat molt clara i prou concisa. Si no hi ha rebtors de la malaltia i si es respecten les normes, podríem tornar a certa 'normalitat ' (entre cometes) per a l'estiu. 

El pla de tornada a la vida conforme la teníem abans del 13 de març (data en la que va començar el confinament) serà assimètric; és a dir, serà diferent per a cada territori de l'Estat. Les fases de desescalada s'apliquen per províncies; així que no es pot viatjar a una altra província sempre que no estiga pertinentment justficat.

Sánchez ha deixat clar que mentre no hi haja una vacuna, res serà com abans, i que s'aplicaran mesures de tot tipus i en tots els àmbits de la vida per a evitar el contacte directe entre persones. Un rebrot de la malaltia arruinaria tot aquest pla.

Són 4 fases que comencen el dia 4 de maig amb l'ecenari 0 i amb el qual es podrà eixir a fer esport de manera individual. Segons passen les setmanes, es reobriran els comerços (amb moltes lmitacions) i els bars (per a emportar a casa), apertura de teatres i recintes culturals (una tercera part de l'aforament).. fins a arribar a finals de juny a un moment en què fins i tot es puguen celebrar esdeveniments -sempre a l'aire lliure- de menys de 400 persones.

Pistes per a Festes i esdeveniments esportius

Aquesta programació de desescalada ens aporta algunes pistes sobre alguns assumptes que precupen la ciutadania. No es reprendran les classes fisn al setembre. No queda clar si es jugarà el final de la Lliga de futbol en Tercera divisió en l'OK Plata d'hoquei sobre patins. En tot cas, hi hauria temps per a disputar play offs. I pel que fa als Moros i Cristians d'Alcoi, ajornats en principi per a l'octubre, hi hauria encara marge per a estudiar i avaluar la seua viabilitat. Abans s'haurien de celebrar Falles (Juliol) i Fogueres (setembre).

A aquest respecte, el president ha dit:

"Es podran celebrar els actes i espectacles culturals de menys de 50 persones en llocs tancats amb 1/3 d'aforament; i si és a l'aire lliure seran possibles quan congreguen a menys de 400 persones, sempre que siga assegut. Els llocs de culte hauran de limitar el seu aforament al 50% en aquesta segona fase".

L'hosteleria veu també amb cert optimisme el futur, perquè es podrà donar servei al públic en terrasses i amb aforament limitat.