El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

A la província d'Alacant ja s'han vacunat vora 14.500 persones més respecte a l'any anterior

278.000 persones s'han vacunat en la nostra província ja en allò que portem de campanya contra la grip, una xifra que supera en vora 14.500 les vacunacions que es van dur a terme a l'acabament de la campanya passada. A pesar de l'elevada xifra des de la Conselleria de Sanitat confirmen que no hi ha situació epidèmica en la Comunitat.

La taxa d'incidència de la grip respecte a l'any passat ha baixat dels 200 als 52 casos per 100.000 habitants. Encara que les xifres parlen d'una superació del llindar basal (40 casos per 100.000 habitants) la Comunitat no es troba en situació epidèmica; el virus circula però amb intensitat baixa.

Un dels aspectes que destaquen des de Conselleria per a la campanya d'enguany és l'increment de personal sanitari que ha decidit posar-se la vacuna enfront de la grip. Un fet que respon segons diuen a "una intensa labor per a conscienciar al personal que treballa en serveis sanitaris de la importància de vacunar-se i el percentatge de cobertura en aquest grup ha anat ascendint". Ja en la campanya de l'any anterior es va incrementar la cobertura en el personal sanitari (49,33%), i fins al moment ja s'ha situat en 56,75%.

Cal dir que amb l'arribada del fred també circulen altres virus respiratoris, diferents del virus de la grip, que augmenten i agreugen patologies respiratòries pròpies d'aquesta època de l'any que afecten principalment nens i persones majors o pacients crònics.