El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

A la recerca de nou mercats a FITUR: turistes de l'Europa de l'Est i Rússia

Presentació de l'estratègia del Patronat de la Costa Blanca a FITUR

Enguany participen 65 municipis alacantins a la Fira del Turisme, de la mà del Patronat Costa Blanca. Com a novetat, es permetrà al moment la descàrrega digital de fins a 118 guies dels municipis.

El pròxim 22 de gener obri les portes a Madrid la coneguda FITUR, la fira del turisme. I el Patronat de la Costa Blanca està present, com cada any, amb nombroses activitats com presentacions, demostracions culinàries o una desfilada de Moros i Cristians pel centre de la capital. També el MARQ presentarà la seua pròxima exposició: "Ídols, mirades mil·lenàries".

Desfilada a Callao per FITUR en una edició anterior

Enguany la participació alacantina compta amb una novetat, la zona 'zero waste' - cap residu - on els assistents podran descarregar-se en format digital i al moment, qualsevol de les 118 guies del patronat sobre municipis de la província, moltes d'elles dels pobles de l'interior.

Però a més de ser un aparador de tot el que ofereix la província, FITUR és un centre de negocis. Des del Patronat de la Costa Blanca tenen previstes vora 40 reunions en els tres dies amb operadors turístics o aerolínies. L'estratègia del Patronat es basa en tres eixos, el primer centrat en l'emissor, els municipis, amb una estreta col·laboració amb els 65 pobles participants. I els altres dos eixos miren al turista: un per consolidar els mercats majoritaris actualment, el britànic i el nacional; i un altre per a potenciar els mercats amb grans possibilitats de creixement, com són els d'Europa de l'Est i Rússia.

 Carlos Mazón, president de la Diputació d'Alacant; i José Mancebo, president del Patronat de la Costa Blanca, presenten l'estratègia alacantina a FITUR 2020.

 

Destinació favorita en temporada baixa

Alacant és una província que atrau turistes, i no tots es queden en la costa. L'aeroport Alacant-Elx ha tancat 2019 amb 15 milions de passatgers, procedents de 23 països diferents. Per mar, han atracat al port alacantí 44 creuers, amb 68.000 turistes dins.

Des del Patronat asseguren que en els últims dos anys som la destinació preferent per al turista nacional en temporada baixa. I són turistes que cada vegada compren més a la zona: la despesa mitjana realitzada al territori pels turistes s'ha incrementat en 2019 un 22 per cent respecte a l'any anterior.