El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

A mitges, però Banyeres celebra les festes de la Malena, les primeres d'Interés Turístic Autonòmic

Imatge d'arxiu de les festes de la Malena facilitada per Turisme de Banyeres.

Sense correfocs o fira Medieval, però amb noves activitats esportives i culturals on es mantindran totes les mesures de seguretat. Banyeres de Mariola celebra les festes en honor a Santa Maria Magdalena, recentment distingida com d'Interés Turístic Autonòmic.

La direcció General de Turisme ha declarat durant el ja passat Estat d'Alarma un total de 19 distincions d'interés turístic per a festes valencianes. De les nostres comarques, Banyeres de Mariola ha aconseguit dos distincions: el d'Interés Turístic Provincial per a les festes de la Relíquia de Sant Jordi; i la d'Interés Turístic Autonòmic per a la Fira i les Festes en Honor a Santa Maria Magdalena, conegudes com les festes de la Malena.

El dia central és el 18 de juliol, i tradicionalment se celebren actes des de mitjans de juny, però enguany no serà fins aquest divendres dia 3 quan comencen les activitats. També es trobarà a faltar alguns dels actes centrals, com el correfoc, la Fira Medieval, les paelles i el sopar a la fresca, però com a contrapartida, des de la Comissió de Festes s'han organitzat moltes altres activitats. La presidenta de la comissió Sara Mora explica que han evitat activitats que suposen "aglomeracions incontrolables", però sí que han volgut donar l'oportunitat al poble de celebrar la Malena. Així, hi haurà cinema a la fresca al pati de l'ermita, teatre infantil, l'homenatge als majors amb un concert de Christian Penalba, l'Ofrena de flors, música i ball, i molt d'esport amb una cita amb bicis estàtiques i el·líptiques o un dia d'entrenament cardiovascular.

Ací es pot consultar la programació completa, així com les mesures especials preses en cada activitat pel coronavirus. Una excusa de celebració que falta ens fa, però Sara Mora recorda que "qui vulga vindre que respecte les mesures de seguretat, i qui no siga responsable directament que no vinga perquè ens marejarà. Cal ser responsables, amb mascareta i complint les indicacions de l'organització, perquè en coneixement, podem gaudir tots".