El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

A redacció el tram central de la Via Parc d’Alcoi, el nou vial entre La Salle i El Collao

L'Ajuntament estima que l'execució dels quatre trams del projecte que es redactarà ascendisca a 7.598.868,19 euros

L’Ajuntament d’Alcoi ja ha decidit el projecte que redactarà el tram central de Via Parc, el nou eix que connectarà la Zona Nord i el barri de Santa Rosa i Batoi. El primer premi, valorat en 6.050 euros (IVA inclòs) ha sigut atorgat al projecte signat per Santiago Pastor Vila.

Ja es coneixen les tres propostes presentades per a la contractació de la redacció del projecte i la direcció facultativa dels trams centrals de les obres d'urbanització de l'antiga esplanació del ferrocarril Alcoi-Alacant, denominada Via Parc. És el projecte plantejat pel PSOE que substitueix a l’antic conegut popularment com a ‘Boulevard’.


El jurat, després de llegir l’informe tècnic en la sessió d’obertura de sobres, ha obtingut el primer premi, dotat amb 6.050 euros (IVA inclòs), el projecte signat per Santiago Pastor Vila sota el lema "ZY098" i que ha obtingut 68 punts. El segon premi ha tingut una puntuació de 50 punts, mentre que el tercer s’ha considerat desert per unanimitat en observar que “no aconseguia la qualitat requerida”.


El jurat ha valorat la millor proposta per a dur a terme la redacció dels projectes i la direcció facultativa dels trams 2, 3, 4 i 5 de les obres d'urbanització de l’antiga esplanació del ferrocarril, compresos entre el carrer La Salle i el Carrer Benimarfull, amb una longitud total de 1.901 m2 i una superfície total de 66.937m2.


El pressupost base de licitació de la redacció de projectes i direcció facultativa serà de 240.515,95 euros i l'Ajuntament estima que l'execució dels quatre trams del projecte que es redactarà ascendisca a 7.598.868,19 euros. El següent pas serà realitzar un procediment negociat sense publicitat amb el guanyador.


Segons el regidor d’Urbanisme, Jordi Martínez, “aquesta intervenció no sols aconseguirà connectar la ciutat i atorgar fluïdesa a la mobilitat urbana, sinó que prioritzarà els itineraris ciclopeatonals i el transport públic, incorporant parcs, elements de disseny urbà i espais que permeten el desenvolupament d'activitats d'oci saludables”.