El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Abel Guarinos, director de l'Institut Valencià de Cultura sobre els espectadors en any de pandèmia: "suposen la injecció de 183.771 vacunes culturals".

Presentació a Alcoi de l'informe del Circuit Cultural Valencià.

La Mostra de Teatre ompli aquests dies els escenaris alcoians.

A les nostres comarques, els tres municipis que formen part del Circuit Valencià de Cultura, han fet un total de 35 espectacles amb quasi 5.500 espectadors, o 5.500 "vacunes culturals".

El director de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha presentat aquest 26 de maig, i en l'entorn de la Mostra de Teatre d'Alcoi, l'informe anual del Circuit Cultural Valencià, a partir d'ara CCV. Un any marcat per la pandèmia però que a la Comunitat Valenciana, a diferència d'altres comunitats, sí que s'han fet certs espectacles culturals amb aforaments reduïts.

Abel Guarinos no vol comparar les xifres del 2020 amb les de l'any anterior, perquè és una comparació difícil, així que el que destaca són els espectadors que sí que han pogut vore algun espectacle en un dels municipis que formen part de la xarxa del CCV. Unes "vacunes culturals" per a "curar-nos emocionalment, anímicament, artísticament i socialment", diu Guarinos.

En 75 municipis dels 85 que formen part del CCV s'han fet un total de 1.261 espectacles. El primer després del confinament, fa ara un any en maig del 2020, va ser del cantant contestà Andreu Valor en Sumacàrcer.

A les nostres comarques tenim tres municipis que formen part del CCV, i entre els tres han acollit 5.477 espectadors. A Alcoi s'han celebrat 13 espectacles, el 61 per cent en valencià, i amb un total de 3.009 espectadors. A Banyeres de Mariola s'han fet 11 espectacles, el 54 per cent en valencià, i amb 1.685 espectadors. I a Ibi, s'ha fet 3 espectacles diferents, tot i que d'un d'ells s'han fet 8 passes, amb 783 espectadors.