El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Abril tanca amb 191 aturats menys les nostres comarques

Un treballador del sector de l'hostaleria. Imatge genèrica i amb llicència Creative Commons
Alcoi és el municipi que més contractes ha fet aquest mes. La xifra total d'aturats a l'Alcoià i el Comtat queda en 10.998 persones

La xifra total d'aturats en les nostres comarques es queda així en 10.998 persones. Però malgrat aquesta xifra lleugerament positiva, des del sindicat UGT mostren la seua preocupació perquè consideren que es tracta d'ocupació ancorada en l'estacionalitat, i per la preparació i inici de la temporada turística. També critiquen que les dones continuen patint més l'atur.

Dades positives de l'atur en el mes d'abril. Les comarques de l'Alcoià i el Comtat han tancat el mes amb 191 aturats menys. La xifra més alta és la d'Alcoi, amb 91 persones que han sigut contractades en aquest mes. Li segueix Cocentaina amb 29 nous contractes, i Ibi amb 28. La xifra total d'aturats en les nostres comarques queda en 10.998 persones.

Malgrat el lleuger descens d'aturats, des del sindicat UGT consideren que aquestes xifres estan lligades a l'estacionalitat. Ismael Senent, secretari general d'UGT de la Muntanya, explica que "en el sector servicis, el descens obeïx en bona part a la preparació i inici de l'activitat turística, així com del comerç". En el cas d'Alcoi se suma a més que és el mes de festes, que mou nous contractes temporals en hostaleria per a la trilogia.

Per altra banda, des d'UGT també destaquen que continua havent desigualtat entre homes i dones en les xifres de l'atur. Entre les dones, la xifra de l'atur ha descendit en 87, quedant en 6.953 dones aturades en les nostres comarques. Per contra la d'homes ha descendit en 104 persones i queda en 4.045 aturats homes.

UGT considera que totes aquestes dades "demostren la debilitat del procés d'expansió econòmica en el que ens trobem en el nostre país, ja que l'ocupació que es crea és de baixa qualitat, majoritàriament temporal i precari, i malgrat tot açò, no s'incrementa la protecció dels desocupats". Per això consideren que cal una "nova orientació de la política econòmica" que quede reflectida en els pressupostos del 2018 del Govern Central amb una aposta per l'ocupació, i amb projectes per "enfortir el paper dels serveis públics d'ocupació i centrar-se en la necessitat de millorar l'ocupabilitat i inserció de persones aturades, en especial les de llarga duració".