El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Acacias 38, una sèrie de TVE molt 'alcoianitzada'

  • La presència alcoiana és gràcies a Moisés Olcina, Jona García i sobretot Miquel Peidro, que és un dels guionistes més prestigiosos de la televisió a Espanya.

Les vesprades a La 1 de Televisió Espanyola són sinònim d'Acacias 38. Es tracta d'una sèrie que trasllada l'espectador a 1913 en un barri burgés d'una gran ciutat espanyola. Té una quota de pantalla d'al voltant el 8,6% cada vesprada i, ara més que mai, compta amb gran presència alcoiana en la guionització i en alguns dels seus actors.

El reconegut músic alcoià, Moisés Olcina, s'ha passat a la 'xicoteta pantalla' on ha encarnat a un personatge: Baltasar Zamora. Un altre alcoià, Jona García, es transforma cada vesprada en Jacinto, el porter d'Acacias 38. Part fonamental d'aquesta exitosa sèrie és el també alcoià Miquel Peidro, que és un dels dos coordinadors de guió.

 El músic (i ara actor), Moisés Olcina, ha mostrat la seua satisfacció a xarxes socials per aparèixer a Acacias 38. A banda d'actuar, també ha tocat el seu saxo. Afirma que "ha gaudit moltissim" quan ha interpretat a Baltasar Zamora.


El personatge ha estat creat per Miquel Peidro, el reconegut i famós guionista alcoià que ara és un dels coordinadors de la guionització d'aquesta sèrie. Cal destacar que Acacia 38 ja compta amb més de 1.000 capítols gràcies a la qualitat i a la bona acceptació dels teleespectadors.

Peidró té una llarga trajectòria guionitzant series en televisions nacionals i grups de comunicació, com és el cas d'Antena 3. Ha guionitzat la coneguda serie 'El secreto de Puente Viejo'. També ha desenvolupat la seua carrera professional a TeleMadrid.

I la cosa no queda ahí. Jona García, altre actor alcoià, també participa a la sèrie. Concretament fa el paper de Jacinto, el porter d'Acacias 38. També va participar en 'El Secreto de Puente Viejo' entre 2013 i 2014.

 A la web de RTVE es pot llegir que Jacinto "és un home alegre i trempat, cosí de Casilda i el nou porter d'Acacias 38. Després de tota la seua vida en el camp, exercint de pastor, Jacinto va conéixer Acacias en una visita a la seua cosina Casilda i, malgrat no comprendre la vida de la ciutat, l'amor que va sorgir entre ell i Marcelina, una criada d'un portal veí del mateix carrer, va fer que deixara a les seues ovelles i cabres i s'anara a viure al número 38 del carrer Acacias. La seua senzillesa i bona intenció li fan ser carn de canó per a les bogeries de Servando, i el seu bon cor li obri un buit en les vides dels veïns del barri".