El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Acceptada la petició per a instal·lar un ascensor al col·legi Real Blanc de Cocentaina

El col·legi Real Blanc, imatge de xarxes
És el primer projecte acceptat dins del pla Edificant a la capital del Comtat. Encara estan pendents d'una resposta pel que fa a la unificació del Bosco

Ara el consistori treballa en la memòria que concreta les obres i el seu cost, i que s'ha d'aprovar per consens en plenari municipal, a més de comptar amb el vistiplau del consell escolar. Aquest seria el segon pas, que permetria a l'Ajuntament tindre les competències per fer les obres. El tercer pas serà l'aprovació definitiva per part de conselleria d'educació.

La petició per a instal·lar un ascensor al col·legi públic Real Blanc de Cocentaina ha passat amb èxit la primera fase del pla Edificant, i el projecte ha sigut acceptat per la conselleria d'educació. Ara, el consistori contestà ha de preparar una memòria on es concrete el projecte i també es valore econòmicament molt costaria. Tant el consell escolar del centre com el consistori han d'estar d'acord amb aquesta memòria, que també ha de passar la seua aprovació pel ple municipal. Una vegada passat aquest tràmit, que seria el segon pas, el consistori pot demanar les competències per a fer l'obra, i la conselleria d'educació les finançarà amb el Pla Edificant.

La regidora d'educació i alcaldessa de Cocentaina Mireia Estepa, s'ha mostrat molt satisfeta que "Edificant dóna els seus primers fruits", amb l'aprovació del primer projecte a Cocentaina. Assegura que ara els tècnics treballen a destall per a tindre enllestida com més prompte millor la memòria per a la instal·lació d'aquest ascensor, que permetrà "fer del Real Blanc una escola accessible".

Cocentaina ha sol·licitat dos projectes per al Pla Edificant. El segon, la unificació del Bosco, encara està pendent de passar aquesta primera fase d'aprovació abans de concretar la memòria del projecte i poder fer realitat una reivindicació des de fa quasi tres dècades.