El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Acció Cultural compleix 50 anys i ho celebra amb una gran antologia de música valenciana

Miquel Gil i Mireia Vives són dos dels coordinadors musicals del projecte./ ACPV

Per a portar avant aquest ambiciós projecte s'ha llançat una campanya micromecenatge a través de la plataforma Verkami.

L'entitat cívica valenciana, degana en la defensa de la llengua i la cultura del País Valencià, ha presentat un gran projecte que marcarà la celebració del seu mig segle d'història. Es tracta de 'Mural Sonor, l’antologia de la música en valencià', una iniciativa que pretén aglutinar a una nodrida representació de músics i músiques que canten en valencià reinterpretant grans cançons de la nostra música dels últims anys.

Aquesta antologia es materialitzarà en un quàdruple disc amb més de cinquanta cançons, agrupades per estils, que conformaran una col·lecció transversal.

En ella s’implicaran més de cinquanta artistes de l’escena actual. Alguns dels protagonistes són Miquel Gil, Mireia Vives, May Ibáñez (Badlands), Àlex Martínez (Tardor), Lucía Bisquert (Sedajazz i Nina Dinamita i la Swing Milicia) i Andreu Ferre (El Diluvi). Tots els anteriors, amb alguns altres, faran de conductors de cadascun dels 4 àlbums, dedicats a estils musicals diversos com la música tradicional (Arrel), la música festiva (Carrer), la cançó (Pell) i el pop-rock (Veta).

Per a dur a terme aquesta obra, Acció Cultural del País Valencià ha encetat un procés de micromecenatge a la plataforma Verkami, amb l’objectiu d’arribar als 80.000 euros i disposar dels recursos necessaris. Els detalls i les recompenses d’aquest procés es poden trobar a https://vkm.is/muralsonor.

A més, si l’actual procés de finançament finalitza amb èxit, el projecte comptarà un concert de presentació al nostre territori que traslladarà a l’escenari l’energia que contenen els àlbums, amb els protagonistes que els han fet possibles.