El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Acord real, efectiu i quantificable per recuperar el centre d'Alcoi

Representants de totes les entitats / Ajuntament d'Alcoi
L'han signat totes les entitats que integren la Mesa del Centre

En el pressupost de 2018 està previst crear de la mà de professionals una marca que englobe totes les actuacions de recuperació del centre; Implementar l'oficina de Comerç del Carrer Sant Francesc com a Oficina del Centre per a la gestió d'ajudes, mediació i punt de referència de totes les actuacions previstes; continuar i desenvolupar les ajudes per a obrir locals comercials i negocis al centre de la ciutat i fer un projecte per a la creació d'un eix de vianants per a Sant Francesc i voltants del mercat de Sant Mateu

Un dels acords al que han arribat totes les entitats de la Mesa del Centre és a impulsar accions per 300.000 euros anuals, com a mínim, en els pressupostos municipals. Aquest és un dels punts del Pacte del Centre Històric d'Alcoi. L'Ajuntament indica, en un comunicat de premsa, que l'acord és real, efectiu i quantificable.

Amb els 300.000 euros del pressupost del 2018, està previst executar els següents projectes: Crear de la mà de professionals una marca que englobe totes les actuacions de recuperació del centre; Implementar l'oficina de Comerç del Carrer Sant Francesc com a Oficina del Centre per a la gestió d'ajudes, mediació i punt de referència de totes les actuacions previstes; Continuar i desenvolupar les ajudes per a obrir locals comercials i negocis al centre de la ciutat i fer un projecte per a la creació d'un eix de vianants per a Sant Francesc i voltants del mercat de Sant Mateu.

Aquest pacte l'han signat l'Associació de veïns del Centre, Cambra de Comerç d’Alcoi, Alcentro, Federació de Comerç Alcoi Comercial, Associació Comarcal d’Empresaris de Comerç (ACECA), Campus d'Alcoi de la UPV i tots els grups polítics de la Corporació: Compromís, PP, Ciutadans, Guanyar Alcoi i PSOE.

A 2017 es va treballar ja en dues accions concretes, les noves ajudes per a dinamitzar l'economia, que finalment va suposar 12 ajudes tant per rehabilitar locals com per iniciar empreses; i la rehabilitació d'un baix al carrer Sant Francesc per a obrir l'oficina de la Regidoria de Comerç, que es pretén inaugurar en poques setmanes. L'any 2017 també es van obrir els nous jutjats en la Placeta de la Mare de Déu i hui mateix han començat les obres de la nova comissaria de la Policia Nacional a la Placeta de les Xiques.

La regidora de Comerç, Vanessa Moltó, indica que "és molt important l'esforç de tots per tirar endavant un acord que demostra que quan és necessari, la societat alcoiana és capaç de treballar per un objectiu comú. És de justícia destacar l'altura de mires, per una part dels grups polítics i d'altra part, de les entitats per anar tots de la mà en un horitzó comú que a més inclou ja mesures concretes". Moltó continua dient que "aquest pacte és una aposta ferma i decidida de la societat alcoiana per recuperar el cor de la ciutat perquè estem davant un repte transversal i global que necessita tant d'aportacions de les administracions, com del teixit econòmic".