El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

ACPV presenta en Alcoi el seu projecte de Llei d’Igualtat Lingüística

Centre Ovidi Montllor, lloc on es realitzarà la presentació.

La presentació té lloc a partir de les 19 h en el Centre Ovidi Montllor d'Alcoi (C/ Vistabella, 8).

Intervindran Francesc i Alfons Esteve,  tècnics de Política Lingüística de la UPV i autors de llibre.

L'acte serà presentat per Francesc Gisbert, president la Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià i el Comtat.

Acció Cultural del País Valencià presenta aquest 12 de desembre en Alcoi el llibre i projecte d'Igualtat Lingüística d'ACPV, una publicació que exposa les  línies a seguir en l'ús i normalització de la llengua valenciana.

La proposta, segons informen des d'ACPV, "pretén que els partits polítics la incorporen i defensen com a mesura de consens i positiva per a continuar avançant en favor de la llengua". El projecte està basat en el llibre «Igualtat Lingüística. Capgirar el desús i la subordinació», de Francesc Esteve i Alfons Esteve, tots dos integrants del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València i membres de la Secció de Política Lingüística d'ACPV. Tots dos estaran presents a l'acte d'Alcoi, que serà conduït per l'escriptor Francesc Gisbert.

ACPV va fer pública per primera vegada la proposta d'una Llei d'Igualtat Lingüística l'any 2015, i des d'aleshores, el document ha sumat un consens creixent. Ara, ACPV posa sobre la taula "un text complet del que podria ser la Llei, com a punt de partida del que hauria de conduir, en aquesta legislatura, a la seua tramitació i aprovació parlamentàries".