El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Actes tradicionals del Nadal Alcoià que arranca ja aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana 3 i 4 de desembre arranquen els actes del Nadal Alcoià. Des del divendres 3 a les 21h que es poden comprar les entrades per al Campament Reail, arranca un seguit d'activitats que s'extenen a lo llarg de tot el mes de desembre com el Mercat de Nadal, visites guiades, el Casal del Nadal i actes com les Pastoretes, el Ban Reial i la Burreta i l'esperada Cavalcada de Ses Majestats Reials.

Arriba el desembre i ja fa olor a nadal. Alcoi es vist de màgia i comencen les celebracions d’una de les èpoques de l’any més esperades per molts alcoians i alcoianes. Recordem el seguit d’actes i esdeveniments que la ciutat ofereix com a Ciutat del Nadal.

El primer esdeveniment és el ‘Mercat de Nadal’ que té lloc a La Glorieta del pròxim 4 al 8 de desembre. Es poden trobar productes nadalencs, animació i activitats per a tota la família com concerts de música nadalenca, conta contes o representacions de titelles. Teniu tota la informació sobre les activitats la Mercat del Nadal ací.

Altra de les activitats indiscutibles del Nadal Alcoià és el Betlem de Tirisiti, declarat Bé D’Interès Cultural. Les representacions arranquen el pròxim 23 de desembre i finalitzen el 5 de gener. Encara que hi ha funcions especial que arranquen el pròxim 4 de desembre. També hi haurà el dissabte 11 i 18 de desembre. Les entrades es poden traure a TicketAlcoi o en la taquilla del teatre el mateix dia de la funció.

El 2 de gener a les 12h des de la Font Redona fins la Plaça d’Espanya té lloc un acte tradicional també molt esperat: Les Pastoretes. Es tracta d’una desfilada infantil en la que xiquets i xiquetes es vistent de pastorets i pastoretes i discorren pels carres amb carros i grups de ball, acompanyants de diversos animals fins arribar a l’estable instal·lat a la Plaça d’Espanya i fer l’ofrena al Jesuset.

L’acte següent és el dia 4 de gener, amb la Burreta. A les 19h de la vesprada un emissari de Ses Majestats arriba a la ciutat i anuncia mitjançant un Ban Reial l’arribada dels Reis Mags de l’orient, que eixa nit acamparan al Preventori. Al finalitzar la lectura del Ban, unes burretes amb bústies passen per a que es tiren les cartes que eixa nit llegiran els Reis Mags.

Al matí següent, el Campament Reial obri al públic per a que els xiquets i xiquetes puguen veure de prop on han passat la nit els Reis Mags llegint les seues cartes. (Mira ací la informació per a comprar les entrades).

I per la vesprada del 5 de gener a les 18h arranca des de El Camí, per fi, l’esperada Cavalcada de Ses Majestats Reials, que arriben carregats de regals i repartint il·lusió. Els patges passen amb llargues escales roges amb les que s’ajuden per a accedir als balcons i finestres de les cases i deixar els regals a tots els xiquets de la ciutat. Sobre les 20:30h arriben a la Plaça d’Espanya on té lloc l’Adoració dels Reis Mags al Jesuset a l’estable on Jesús, Maria i José els esperen a ritme de ‘El Mesías’ de Händel. Acte seguit focs artificials i repics de les campanes de Santa Maria acompanyen l’escena.

Però a més durant tot el mes de desembre es pot visitar el Casal de Nadal, un museu dedicat al Nadal que permet conèixer més sobre les tradicions i festes d’Alcoi. El museu està obert d’11 a 14h amn entrada gratuïta. A més hi ha visites guiades durant tot desembre (oferides per Guiarte con arte y Quality Tours Mariola).