El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Actiu comptarà amb una nova planta fotovoltaica i amplia les seues instal·lacions

El Parc Tecnològic Actiu, inaugurat en 2008 està certificat amb el segell referent internacional d'eficiència energètica LEED Platí

L'empresa de Castalla suma en total 700 panells solars i compta amb una de les majors plantes fotovoltaiques d'Europa, evitant l'emissió de 3.060 tonesde CO2 a l'atmòsfera. Les seus instal·lacions, han sigut a més, recentment ampliades i ocupem una superfície de 16.500 m2.

Actiu compta des de finals de 2021 amb una nova instal·lació fotovoltaica, amb una capacitat de 466.080 kWh a l'any. Esta permet desenvolupar tota la seua activitat utilitzant energia 100% verda. Amb aquesta iniciativa, l’empresa reforça el seu compromís mediambiental, que li situa com una de les companyies espanyoles més compromeses amb el medi ambient, la sostenibilitat i l'economia circular.

A més estes instal·lacions situades prop del Parc Tecnològic de Actiu a Castalla, Actiu 7, recentment ampliades, estan especialitzades en el procés de mecanitzat i embalatge de taulers. Ocupen una superfície de 16.500 metres quadrats i s'han dissenyat i construït en línia amb els principis d'arquitectura sostenible i amb el pla de transformació digital de la companyia.

En total compta amb prop de 700 panells solars, instal·lats per l'empresa, una col·laboració que reforça el compromís de la companyia pel seu territori i per l'economia de quilòmetre zero.

 

 

D’esta manera es manté la filosofia de sostenibilitat del Parc Tecnològic Actiu, inaugurat en 2008 i certificat amb el segell referent internacional d'eficiència energètica LEED Platí, que ja compta amb una de les majors plantes fotovoltaiques sobre sostre industrial d'Europa, amb tecnologia d'última generació. Aquest complex genera cinc vegades més energia de la que necessiten les seues instal·lacions, evitant l'emissió de 3.060 tones de diòxid de carboni (CO?) a l'any.

El Parc és també autosuficient en l'ús de l'aigua i compta amb tres depòsits subterranis per a l'apilament d'aigua de pluja en els quals es poden emmagatzemar en total 9.550 metres cúbics – que equivaldrien al contingut de 4,5 piscines olímpiques -, gràcies als sistemes incorporats en les cobertes de l'empresa.

A més, els edificis que el componen s'han dissenyat per a aprofitar el màxim de llum natural, mitjançant claraboies en coberta i envidrament de les façanes.