El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

ACTIU explica com adaptar els espais de treball per garantir una activitat segura

Des del treball en casa fins a grans oficines amb molta gent. Des d'ACTIU expliquen que la tornada al treball ha d'estar marcada per la seguretat, però també pel benestar de les persones, i faciliten una guia amb consells i recursos per a fer l'adaptació.

Amb la reactivació econòmica i la tornada de molts treballadors al seu espai de faena, moltes empreses es veuen en la necessitat de readaptar espais i rutines per assegurar les mesures bàsiques de distanciament i higiene. Des d'ACTIU, fabricants de mobiliari d'oficina i experts en la reorganització d'espais laborals, han publicat una guia amb diferents directrius a seguir per tal de complir amb aquestes dos mesures, però també garantint el benestar de les persones. "No és possible predir què passarà , en quin moment, ni com", expliquen des d'ACTIU, "el que sí que sabem és que hem d'estar preparats".

Així, la guia ofereix plànols i simulacions per a diferents espais com recepció, oficines, sala de reunions o opcions de socialització. Però també a casa, amb condicions òptimes per al teletreball perquè cal tindre "una combinació intel·ligent del model presencial i el remot".

També fa referència qüestions concretes, com el manteniment i higiene de les superfícies, inclosos els tèxtils. I recorda que hi ha més capacitats que ajudaran a l'adaptació, com la consciència ecològica o la transformació digital.

La guia ACTIU també explica la Certificació WELL, "el primer mètode oficial d'avaluació d'espaus que se centra en la salut i el benestar de les persones dins dels edificis", i que valora 10 aspectes: aire, aigua, alimentació, enllumenat, moviment, confort tèrmic, so, materials, ment i comunitat.

ACTIU és una empresa associada a la patronal d'Ibi i la Foia de Castalla, IBIAE.