El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Actiu invertirà 10 milions d'euros en les seues instal·lacions per a duplicar la productivitat

Planta productiva d'Actiu en Castalla.

 

Actiu és el principal fabricant nacional de solucions de mobiliari per a espais de treball i col·lectivitats. L'any 2018 va celebrar el seu 50 aniversari.

L'empresa ubicada en Castalla s'ha marcat com a objectiu per a aquest any arribar als 100 milions de facturació, per a això té previst duplicar la seua capacitat productiva amb una inversió de 10 milions d'euros en l'ampliació i incorporació de nova tecnologia en algunes de les seues plantes productives.

La major part de la inversió anirà destinada a l'ampliació d'Actiu 7, la planta encarregada de realitzar el processament del tauler. Aquestes instal·lacions, anteriors a la construcció del Parc Tecnològic, creixeran en metres quadrats, en maquinària, tecnologia i nous processos. Es tracta del pas previ a la digitalització integral que està duent a terme la companyia. A més, altres plantes com entapissat, metall, pintura o muntatge també rebran millores amb la finalitat de poder ampliar la seua capacitat productiva.

La companyia s'ha obert a sectors estratègics com ara el món aeroportuari, l'hospitalari o l'educatiu, entre altres. Aquests canvis han obligat l'empresa a redissenyar espais, per a fer-los afins als nous fluxos de treball i al canvi d'estructures i jerarquies.

En aquest sentit, la inversió de 10 milions d'euros es destinarà a nova maquinària, tecnologia digital i ampliació d'instal·lacions per a aconseguir duplicar la capacitat de fabricació i aconseguir atendre l'alta demanda de projectes especials que la companyia està rebent des del passat exercici. Segons explica Joaquín Berbegal, CEO d'Actiu, "una empresa industrial que no estiga al dia en els avanços tecnològics que s'oblide de competir en un mercat internacional".