El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Actiu passa en tres anys de 52 a 81,6 milions d'euros de facturació

L'empresa de Castalla celebra 50 anys en 2018

Actiu, marca especialitzada en el disseny i fabricació de mobiliari per a espais de treball i contract,  tanca l'exercici 2017 amb una xifra de negoci de 81,6 milions, dada que suposa un creixement del 15% respecte al 2016 (71,1). Cal subratllar que fa només tres anys estava facturant poc més de 52 milions. Per tant, l'empresa de Castalla ha demostrat que la transformació dels seus processos productius i així com accedir a projectes especials en sectors estratègics com l'aeroportuari, l'hospitalari o l'educatiu, ha sigut un pas clau per a incrementar el seu negoci a la vegada que l'ha diversificat. 

Actiu, marca especialitzada en el disseny i fabricació de mobiliari per a espais de treball i contract, tanca l'exercici 2017 amb una xifra de negoci de 81,6 milions d'euros, dada que suposa un creixement del 15% respecte al 2016 (71,1). Cal subratllar que fa només tres anys estava facturant poc més de 52 milions. Per tant, l'empresa de Castalla ha demostrat que la transformació dels seus processos productius i així com accedir a projectes especials en sectors estratègics com l'aeroportuari, l'hospitalari o l'educatiu, ha sigut un pas clau per a incrementar el seu negoci a la vegada que l'ha diversificat. 

Un 55% de les vendes es fa a territori nacional correspon a la facturació nacional i la resta són exportacions. Això demostra la reactivació del sector espanyol del moble. Actiu ha trencat, per primera vegada en anys, aquesta tendència de vendre més a Espanya, recuperant així de nou una posició sòlida en el mercat local. De fet, Espanya se situa al capdavant, seguit de França.  Són les dues millors places per a la generació de negoci d'Actiu. 

Respecte a l'obertura de mercats, el Japó, Corea del Sud o Iran han sigut llocs a on han desembarcat productes de la companyia de la Foia de Castalla. A més, l'expansió als Estats Units, una de les àrees més complicades a nivell estratègic per la seua alta competitivitat, forma part dels reptes d'Actiu. 

La previsió de creixement al 2018 és d'un altre 15% més, amb una ampliació de la seua àrea d'influència en la zona Àsia Pacífic i Amèrica del Nord. Actiu vol consolidar el seu potencial als més de 90 països en els quals està present, posant especial èmfasi en França, Anglaterra, Estats Units i Àsia. A més, d' accedir a l'Índia, que és altre dels grans objectius. 

Actiu ha invertit un 4% de la seua facturació en l'adequació de les plantes productives, la renovació de maquinària i la incorporació de nous sistemes tecnològics que integren tots els sistemes de planificació dels recursos empresarials. El catàlegs pertanyen al passat i les vendes ara arriben per altres canals. 

La transformació dels processos de producció ha anat acompanyada del desenvolupament d'una nova estratègia d'acompanyament durant el procés de disseny dels espais, Cool Working, que centra el seu focus en les persones i empra el mobiliari com una eina per a garantir el benestar dels usuaris i guanyar una major productivitat.

2017 no soles ha estat important per l'increment de la facturació. Vicent Berbegal, propietari i fundador d'Actiu, ha rebut el Premi al Millor Empresari Europeu de l'Any. El Premi Nacional de Disseny, que arreplegarà de la mà de les seues Majestats els Reis, forma part dels assoliments d'un referent empresarial de les nostres comarques. 

Escrit per Raül Pina