El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Actiu rep el Premi Nacional de Disseny 2017

Parc Teconològic Actiu, Castalla
El Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, a través de la Secretaria d'Estat de R+D+i, ha concedit a Actiu el Premi Nacional de Disseny 2017 en la modalitat “Empreses’’

El Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, a través de la Secretaria d'Estat de R+D+i, ha concedit a Actiu el Premi Nacional de Disseny 2017 en la modalitat “Empreses’’. Amb la concessió d'aquest premi ''es pretén distingir a aquelles persones i entitats que han fet de la innovació un element indispensable en el desenvolupament de la seua estratègia professional i del seu creixement empresarial''

El Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, a través de la Secretaria d'Estat de R+D+i, ha concedit a Actiu el Premi Nacional de Disseny 2017 en la modalitat “Empreses’’

Aquest premi honorífic suposa el principal reconeixement a Espanya a empreses i professionals que han destacat per la seua trajectòria exemplar en l'àmbit del disseny, en el que el Govern considera "un sector fonamental per al desenvolupament econòmic i social com a creador de riquesa i motor d'innovació".

Amb la concessió dels Premis Nacionals d'Innovació i de Disseny ''es pretén distingir a aquelles persones i entitats que han fet de la innovació un element indispensable en el desenvolupament de la seua estratègia professional i del seu creixement empresarial''  i el Govern ho considera “un sector fonamental per al desenvolupament econòmic i social com a creador de riquesa i motor d'innovació”.

EL jurat ha tingut en compte en la seua candidatura “la seua forta aposta pel disseny i la R+D+i''. Actiu compta amb un departament de disseny propi que col·labora amb professionals experts de l'àmbit de l'arquitectura, el disseny de producte i el disseny gràfic, com són Alegre Design, ITEMdesignworks, Ramos & Bassols, Sylvain Carlet & Isern Serra, Sigfrido Bilbao i CDN, Odosdesign, Estudi Cosín i Belén Payá, entre uns altres. “Aquests professionals han permès a Actiu incorporar a la seua essència el disseny més avantguardista i créixer des d'un xicotet taller artesanal de mobles a mesura a una gran empresa que exporta més de la meitat de la seua producció a uns noranta països de tot el món”, destaca la Directora Estratègica de marca, Soledat Berbegal.

L'objectiu principal de Actiu és “aplicar el disseny” com a clau perquè la innovació, l'espai i el mobiliari s'harmonitzen i així es puga crear un ambient de treball més còmode i més eficient.

El jurat ha sigut presidit pel secretari general de Ciència i Innovació, Juan María Vázquez, i està compost per Vicente Gallega, Clara Eugenia García, Itsaso González, Salvi Plaja, Raquel Pelta i Mario Ruiz.

El disseny cobra especial protagonisme en el Parc Tecnològic Actiu, seu central de la companyia, situat a Castalla. Tant el disseny arquitectònic de les instal·lacions, realitzades per Tomás LLavador, com el disseny dels processos productius, logístics i de gestió que ha permès millorar la seua capacitat productiva, el benestar dels seus empleats i la seua eficiència energètica ja que el Parc Tecnològic funciona íntegrament amb energies renovables. “Som una empresa compromesa amb les persones, som pròxims, propers i intentem respectar i cuidar la nostra terra. El Parc Tecnològic ens permet tot açò gràcies a les seues instal·lacions”, apunta Berbegal.