El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Activa Àgora d'Alcoi realça el treball de tres emprenedores: una Community Manager, una investigadora privada i un negoci de menjar per emportar 100% vegà

Casos d'èxit / Ajuntament d'Alcoi

La iniciativa Àgora Emprenedors ha propiciat la creació d’un total de 28 projectes empresarials des de 2018, dels quals actualment segueixen 21 en funcionament.

Els emprenedors d'Alcoi ho tenen un poc més fàcil gràcies a Activa Àgora, un programa de tallers formatius, tutories grupals, tutories individuals i una activitat final de presentació de projectes i networking. L'Ajuntament presenta tres casos d'èxit que han eixit d'Activa Àgora.

La iniciativa posa a la disposició d'emprenedors i empreses de recent creació un programa gratuït d'entrenament de tres mesos de duració per a orientar-los, capacitar-los i tutelar-los en el procés de llançament de la seua empresa. A banda de totes les facilitats, també compta amb la instal·lació gratuïta dels projectes en l'espai Àgora Coworking durant tot el programa.

Segons dades aportades per l'Ajuntament d'Alcoi, la iniciativa Àgora Emprenedors, ha propiciat la creació d’un total de 28 projectes empresarials des de 2018, dels quals actualment segueixen 21 en funcionament. L'Ajuntament d'Alcoi, a través de l'espai Àgora Coworking va posar en marxa en 2018 el seu programa Activa Àgora, en col·laboració amb CEEI i FEDAC, el suport de JOVEMPA i el finançament de la Diputació.

Casos d'èxit

Entre els casos d'èxit, destaquen alguns projectes liderats per dones, que resisteixen i s'adapten per a continuar prosperant malgrat la crisi sanitària provocada pel Coronavirus.

És el cas de Paqui Javaloyes, que acaba de posar en marxa un projecte seleccionat en l'última edició d'aquests premis. Segons ella mateix explica, "participar en aquesta iniciativa ha sigut molt interessant perquè m'ha permés conéixer a molta gent i m'ha proporcionat eines útils i variades". Com a Community Manager, Javaloyes està especialitzada a impulsar les xarxes socials de les empreses amb les quals treballa, sobretot de negocis d'hostaleria.

Un altre dels projectes és Arcana Detectives, molt innovador i inusual, ja que es va decantar per la investigació privada dedicada principalment a l'àmbit empresarial. En aquest sentit, la Covid-19 l'ha obligat a adaptar-se i a estar sempre preparada per a treballar amb nous sectors. La seua creadora indica que la professió, la d'investigadora privada, té una imatge fortament masculinitzada i ha tingut alguna dificultat afegida.

Un dels projectes més recents és el liderat per Núria Tormo, ànima de Macrovital, el seu negoci de menjar per a portar 100% vegana, ecològica, sense gluten, sense sucre i baixa en greix.

Al costat d'ella, que és qui major temps passa en la cuina, formen equip Emili i Lorena. “És un treball molt compartit, entre tots ho fem tot”, explica Núria Tormo, qui sí que considera que ser dona pot ser un obstacle afegit en el món empresarial, encara que en moltes ocasions les dones tinguen millors idees de negoci i més iniciativa.