El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Activitat artística col·lectiva per a tenyir de nou de colors el riu Riquer

"Som un paisatge' és un dels projectes guanyadors del premi Ciutat d'Alcoi de Creació i Investigació d'Art Contemporani Llançadora 2021.
 

'Som un paisatge' és una proposta de l'artista Ferran Gisbert, que convida a tots a compartir els seus records i a construir les seues pròpies llums per tenyir de color el riu. Al voltant de l'activitat hi haurà tallers de boxets, converses obertes, teatre i poesia. Entrevistem a Ferran Gisbert perquè ens ho conte tot, i et facilitem els enllaços per apuntar-te. Tot serà entre l'11 i el 21 de desembre.

"El projecte tracta sobre la memòria col·lectiva o els records que tenim com a grup social, com a comunitat", explica Ferran Gisbert, qui diu que en definitiva ens ofereix "una excusa per a recordar". Perquè la idea naix d'un record de l'artista, quan creuava el pont de Maria Cristina a Cervantes i veia passar el riu Riquer de colors per les deixalles de la indústria tèxtil. Ara vol recrear eixe moment però sense llançar tints al riu sinó d'una manera artística amb llums.

La proposta és col·lectiva perquè es convida a tota la ciutadania a participar. Hi haurà tallers on es crearan els llums, i on a més es podrà a portar records propis. Tot comença aquest dissabte 11 de desembre a l'IVAM CADA d'Alcoi, però al voltant de tot el projecte 'Som un paisatge' hi ha un fum d'activitats, com trobades i converses, tallers de boxet i punt de ganxo, un recita de poesia amb David Peidro o una obra amb Faula Teatre i Pau Miquel. Tens més informació ací, i en la tiquetera d'Alcoi pots demanar entrades gratuïtes per als espectacles.

Les activitats acabaran el 21 de desembre i aleshores es podrà gaudir del resultat final del projecte, una intervenció efímera que durarà vora 10 dies, així que caldrà passejar per Cervantes en caure la nit per a recordar com era el Riquer quan érem xiquets.