El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Activitats teatrals i professionals a la segona jornada de Mostra

Representació de "Federico" de la companyia L'últim Toc

Hui s’han conegut les dades de l’Informe del Circuit Cultural Valencià de 2018, que Abel Guarinos, director de l'Institut Valencià de Cultura ha qualificat de molt exitoses.

La Mostra va viure ahir un dia ple d’activitats, tant en l’àmbit teatral, com a programació per als professionals del món de l'espectacle. I és que, tot i que hi ha hagut 6 companyies que han realitzat les seues presentacions durant el dimarts, a l'IVAM-CADA es va presentar l’Informe del Circuit Valencià de 2018.

Abel Guarinos, director de l’Institut Valencià de Cultura ha assistit a aquesta presentació en la qual ha aprofitat l’ocasió per a felicitar a la Mostra de Teatre d’Alcoi, per seguir sent un referent després de 29 anys des dels seus inicis. A més, ja presentades les dades de l’informe les ha valorat com a un èxit, ja que, s’han realitzat unes 2.350 representacions (de teatre, circ, dansa, concerts, audiovisual...), s’han comptabilitzat uns 600.000 espectadors (en sales i en espectacles al carrer), i s’han invertit uns 5’5 milions d’euros en les arts escèniques de la Comunitat Valenciana.

A més, l’any passat el Circuit Cultural Valencià comptava amb 76 municipis i 2 universitats (la d’Alacant i la de Castelló) inscrits, i aquest any la xifra de localitats inscrites ha pujat fins a les 81.

A aquesta presentació de dades també han assistit Roberto García, director general de Teatre, Elba Navarro, del Circuit Cultural Valencià, i Miquel Santamaria, director de la Mostra de Teatre d’Alcoi. També ha intervingut l’actor Ramón Madaula.

Però, com ja havíem dit, també hi han hagut representacions en la jornada del dimarts. Van començar a les 10 del matí al Teatre Salesians amb “Totolín -Entredós-", un espectacle de titelles de la companyia Títeres Etcétera. Seguidament a les 11.30 h, al Centre Cultural, va tindre lloc l’obra “Federico” de la mà de L’últim Toc Teatre.

Ja a la vesprada, es van realitzar les obres a l’aire lliure. Per una banda, a les 18.30 h, al Parc de Cervantes, Xip Xap, va representar el seu espectacle “Trashumància”, i per altra banda, Xarxa Teatre/Escandall Teatral ha realitzat tres accions performàtiques a la Plaça de Dins, des de les 19.30 h.

Per a finalitzar la jornada, a les 20.00 l’Horta Teatre ha dut a escena “L’Electe”, al Teatre Principal, i “What is Love? Baby don’t hurt me” ha sigut la proposta que la companyia Wichita CO/a+ Soluciones Culturales ha presentat al Teatre Calderón a les 22.00.

Hui continua la Mostra a Alcoi i les activitats no paren. A les 9.30 h i a les 11.00 Tian Gombau – L’Home Dibuixat actuaran al Teatre Salesians amb l’obra “Sabates Noves”. A les 12.00 La Dependent estrena l’obra “El Testament de Maria”, protagonitzada per Pepa Miralles.

Ja a la vesprada, a partir de les 17.30 h, hi haurà quatre sessions al IVAM-CADA de l’espectacle “Natura” de la companyia Paraules d’Aire. A les 19.00 a la Plaça de Dins gaudirem del circ de Alas Circo amb “3 en 1”. Una hora més tard, al Teatre Principal La Teta Calva realitzarà la seua representació de “El Muro”. I per a finalitzar el dia “La dansa de la venjança” de la companyia La Villarroel, al Teatre Calderón.