El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Actualitzats els preus per a licitar de nou les obres del Pont de Serelles

Les obres passen de 2,4 a quasi 3,8 milions, i el consistori preveu licitar-les "el més prompte possible".

La Junta de Govern de l'Ajuntament d'Alcoi ha aprovat el projecte actualitzat del Pont de Serelles, perquè mentre es resolia una disputa judicial els preus han pujat i l'empresa adjudicatària va renunciar. Així, el preu ha passat de 2,4 milions a quasi 3,8 milions d'euros, i l'Ajuntament preveu licitar-lo de nou d'ací poc.

Les obres es pagaran amb l'aval que es va retindre a l'empresa constructora de la urbanització quan es va declarar en fallida, i que era de 3,7 milions d'euros. És lleugerament inferior al preu total i actualitzat de l'obra, de 3.786.235 euros, però des del consistori expliquen que com és una obra plurianual, es pagarà primer amb l'aval i la resta es consignarà en els pressupostos del 2024.

Confiem que siga ja l'últim entrebanc administratiu o judicial d'estes obres. Primer amb tot el litigi judicial després que Luxender es declarara en fallida, i que va acabar amb una sentència a favor de l'ajuntament a finals del 2014. Però no es poden licitar les obres del pot perquè primer cal resoldre uns danys mediambientals que s'han fet en el barranc. Ja en 2018 es liciten les obres del pont, però un dels aspirants a fer l'obra va presentar un recurs administratiu, que no es va resoldre fins al 2021. En eixe moment, l'empresa que havia resultat adjudicatària va renunciar perquè en eixos tres anys els preus han variat molt. i així arribem al projecte aprovat ara i que es licitarà pròximament.

Les obres del pont de Serelles han sigut també un dels temes recurrents de disputa entre el govern socialista i el PP, l'última este passat estiu quan el PP acusava el govern d'abandonar als veïns de la zona. Amb el nou anunci els socialistes trauen pit i ho presenten com a defensa.