El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Adeu a la gasolinera de La Carrasqueta

Els treballs de desmuntatge de la gasolinera
  • Un lloc mol conegut per als nostàlgics de La Carrasqueta i ideal per a rodar una peli de Tarantino

Si tenen la sort (per les vistes) de baixar a Alacant o a la platja per La Carrasqueta, arribats al punt, veuran que la mítica gasolinera s'ha volatilitzat. En realitat, l'han assolida per motius de seguretat, ja que portava molts anys abandonada. Construïda als anys 60 del segle passat, era una parada assegurada per a repostar quan l'autovia no existia.

Va arribar a tindre un bar-restaurant amb tauletes orientades a la Carrasqueta. Un lloc perdut al llunyà 'oest' que perfectament encaixaria en pel·lícules com ara "Thelma i Louise', en la sèrie 'Breaking bad' o en qualsevol peli de Tarantino. Sobretot en els últims anys quan, amb la nova autovia per Sant Vicent, per eixa carretera només passaven els que treballen a Xixona o els nostàlgics de la Carrasqueta (principalment moteros).

En realitat, era un lloc molt valuós per molts motius. El primer perquè no hi havia una altra gasolinera des d'Alacant a Alcoi, i si eixies de la capital quasi en reserva, et salvava la vida. En segon lloc, perquè és l'única recta on es pot avançar. I ja se sap que si agafaves un 'camionet' en La Carrasqueta, el viatge es podia allargar mitja hora més.

Aquest mes de maig l'han assolada i descontaminada. Ja no hi ha gasolinera de La Carrasqueta. Construïda als anys 60 del segle passat, portava uns 15 anys abandonada, amb els corresponents problemes de seguretat. Per la gestió de l'alcaldessa de Xixona, Isabel López Galera, i després de molt de temps lluitant, s'ha aconseguit fer-la desaparéixer. L'amo ha faltat i localitzar els propietaris ha estat difícil.

Desapareix així un lloc conegut, referent de la carretera Alcoi-Alacant i un escenari ideal per a rodar una peli de màfies mexicanes.