El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Màgia, dansa i activitats infantils per a despedir el programa "Escoles Obertes"

Cloenda Escoles Obertes
  • Mago Hugo, Kayfra i D3 van amenitzar la clausura.
  • Han participat 1.312 escolars en les activitats lúdic-deportives, 201 en les activitats de reforç educatiu i l'alumnat des d'Infantil a 2n d'ESO de tots els centres educatius.

La pandèmia de la Covid-19 va a fectar també al sector educatiu. Per això, la regidora d’Educació junt a altres agents educatius, van proposar un projecte amb l’objectiu de fer front els problemes que ha generat la situació sanitària a l'àmbit educatiu. Amb el fi del curs escolar, el programa d’activitats extraescolars també s'ha despedit amb activitats infantils, dansa i màgia.

El passat dissabte 19 de juny va tindre lloc la cloenda del programa educatiu amb activitats infantils al parc de la Zona Nord i una gala a l’Auditori Amando Blanquer amb la participació del Mago Hugo i les actuacions de grups de Kayfra+ i D*3.

El programa que s’ha dut a terme ha estat basat en tres grans apartats: Activitats lúdic- esportives en els patis dels col·legis públics durant els caps de setmana, subvencions per al reforç educatiu i activitats culturals. 

El programa de reforç educatiu ha tingut com objecte el suport i reforç educatiu per a alumnat de 5é i 6é de Primaria i 1r i 2n d’ESO. En aquest programa han participat un total de 201 escolars d’Alcoi, que van ser seleccionats per dos criteris: els estudiants amb necessitats acadèmiques i, per altra banda, les famílies amb baix poder adquisitiu. 

En segon lloc, el programa d’activitats lúdic-esportives en els patis dels col·legis públics, que s’ha anomenat ‘Escoles Obertes a la diversió’. En aquesta iniciativa han participat un total de 1.312 escolars i han constitit en activitats obertes a tota la infància de la ciutat dutes a terme per les mateixes empreses encarregades de les activitats extraescolars dels centres educatius públics. 

I, per últim, les activitats culturals on els alumnes han sigut des d’Infantil fins a 2n d’ESO. Aquestes activitats han estat adaptades a cada època de l’any: en Nadal es van centran en el Nadal alcoià i, d’abril a juny, en la Pasqua, les Festes de Moros i Cristians i la Primavera alcoiana.

El projecte va nàixer de la proposta del projecte que la regidora d’Educació, juntament amb tots els agents educatius d’Alcoi: sindicats, professorat,  directors de col·legis públics i concertats, gent de serveis dels centres educatius i associacions de pares i mares de l’alumnat van presentar al Consell Escolar per pal·liar els problemes que ha generat la Covid-19 a l’hora de portar a terme les iniciatives educatives. El Consell va revisar el projecte i el va considerar el més adequat a les necessitats educatives d’Alcoi. 

"Hem portat a terme un programa consensuat amb el màxim òrgan de participació de l’educació de la nostra ciutat. El Consell Escolar Municipal el va considerar el més idoni per eliminar les desigualtats i afavorir que tot l’alumnat d’Alcoi tingués les mateixes oportunitats educatives. El programa també ha donat opcions d’oci saludable per als caps de setmana i activitats culturals, i tot açò ajudant el mateix temps a empreses locals, tant acadèmies com empreses dedicades a l’oci o la cultura", ha indicat el regidor d’Educació, Jordi Silvestre.

La Generalitat Valenciana, va atorgar a l’Ajuntament d’Alcoi prop de 97.000 euros destinats a fer activitats extraescolars i de reforç educatiu per pal·liar els problemes que ha generat la Covid-19 a l’hora de portar a terme aquestes iniciatives.