El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

ADIBI celebra el Dia Mundial de l'Autisme amb una desgustació al Restaurant La Taverna d'Origen d'Ibi

Ibi

L’esdeveniment estarà amenitzat pel grup Energia a més de jocs organitzats per Sentits i Wonder Factory. La Degustació és possible gràcies a la col·laboració del chef Luis Camacho del Restaurant Taverna d’Origen.

L'esdeveniment pretén donar a conèixer la malaltia i trencar estigmes i falses creences sobre l'autisme. La degustació serà el pròxim 1 d'abril a les 12h.

L’Associació d’Atenció a persones amb discapacitat i Malalties Rares, ADIBI, ha organitzat la I Degustació Solidaria en col·laboració amb el Restaurant de la Taverna d’Origen en la Fàbrica Rico d’Ibi. Ho fa per a celebrar el Dia Mundial de l’Autisme que és cada 2 d’abril i que aquest any té com a lema ‘Autisme#CridemloPelSeuNom’.

L’objectiu d’ADIBI és unir-se a les famílies per a visibilitzar i conscienciar sobre tres aspectes essencials que contribueixen a promoure la participació i la igualtat d'oportunitats de les persones autistes i les seues famílies.

1.VARIABILITAT dins de l'espectre autista. Iguals, però diferents.

2. SINGULARITAT I ESPECIFICITAT. Derrocar estigmes i falses creences. Comprendre l'autisme i valorar a les persones autistes.

3. SENTIT DE PERTINENÇA. Orgull enfront del rebuig; i suport enfront del reemplaçament.

El motiu de l'esdeveniment és visualitzar i conscienciar i promoure la participació i la igualtat d'oportunitats de les persones autistes i les seues famílies; i aconseguir col·laboracions perquè puguem continuar amb els tractaments i teràpies que oferim des de l'entitat als més xicotets i que tant necessiten per al seu desenvolupament.

El pròxim 1 d'Abril, a les 12 hores es concentraran a la Plaça Sanchís Banús amb Motiu del Dia Mundial de l'Autisme, per a llegir el Manifest del Dia Mundial de Cocienciació sobre aquesta malaltia. Una vegada reunits en la plaça, s’iniciarà una cercavila juntament amb la Batucada Trencatoms des de la Plaça Sanchís Banús fins a la Fàbrica Rico, lloc on es realitzarà la I Degustació Solidària i on es llegirà el manifest.

L’esdeveniment estarà amenitzat pel grup Energia a més de jocs organitzats per Sentits i Wonder Factory. La Degustació és possible gràcies a la col·laboració del chef Luis Camacho del Restaurant Taverna d’Origen. A l’esdeveniment també tindran lloc rifes d’articles o serveis donat per comerços de la localitat.

El preu és de 25€ per a adults i 10€ per a menors. A més es pot col·laborar adquirint un ticket a les oficices d’ADIBI i en Ibi en els següent establiments: Clínica Sentits, Heladería la Tartana, Plumier Papeleria & Librería, Taverna d’Origen, Supermercado Dialprix, Estética Luzzia, y en Alcoi en  Clínica Cetip  o haciendo reserva en los teléfonos 96 655 03 27/ 686 198 897.