El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Adjudicada la gestió del Consorci de Residus Àrea de Gestió A2 d'Alacant

Imatge de la sessió plenària a Diputació

Vielca Enginyers és l'única empresa que va optar al concurs en l'adjudicació d'aquest contracte, després d'haver presentat una oferta que ha rebaixat en més de 20.000 euros el preu base de la licitació, situa així el cost final de la redacció del projecte en 56.003,72 euros. 
 

Els membres del consorc aproven que l'empresa Vielca Enginyers dirigisca l'assistència tècnica de la gestió i eliminació de residus de la planta de Piedra Negra, la xarxa d'ecoparcs i les possibles plantes de transferència de les comarques de l'interior d'Alacant.

En la sessió celebrada recentment en la Diputació d'Alacant, la Junta General del consorci va aprovar per unanimitat de tots els seus membres 
en una convocatòria extraordinària i urgent, l'adjudicació del contracte del servei d'assistència tècnica per a la redacció de la documentació necessària per al contracte de gestió i eliminació de residus de la planta, xarxa d'ecoparc i possibles plantes de transferència. 

Vielca Enginyers és l'única empresa que va optar al concurs en l'adjudicació d'aquest contracte, després d'haver presentat una oferta que ha rebaixat en més de 20.000 euros el preu base de la licitació, situa així el cost final de la redacció del projecte en 56.003,72 euros. 

D'altra banda, també s'ha compromès a rebaixar el temps destinat a aquesta redacció i est ha quedat fixat en un total de 21 setmanes.

Complir els terminis


La presidenta del consorci i alcaldessa de Xixona, Isabel López, ha insistit en la necessitat d'agilitar i continuar treballant per a complir amb els terminis previstos en el procés de millora i modernització de la planta i dels seus serveis. També ha recordat els tres principals objectius que regeixen la gestió del consorci en aquesta nova etapa: La conscienciació tant a ajuntaments com als veïns i veïnes; la regularització de la relació formal i contractual entre la planta, el mateix consorci i els ajuntament; i millorar les instal·lacions de la planta. Una planta antiga que necessita una remodelació important.

En el seu moment l'empresa va anunciar unes inversions que es contemplen en el contracte de serveis que es va adjudicar al desembre del 2017 i que superaven els 3 milions d'euros. 


Quines entitats conformen el Consorci?

El Consorci de Residus del Pla Zonal 7 Àrea de Gestió A2 està format per la Generalitat Valenciana, Diputació d'Alacant i 37 ajuntaments de L'Alcoià, El Comtat i L'Alacantí (Agost, Agres, Aigües, Alcosser de Planes, Alcoleja, Alcoi, Alfafara, Almudaina, Alqueria d’*Asnar, Balones, Benasau, Beniarrés, Benifallim, Benilloba, Benillup, Benimarfull, Benimassot, Busot, Cocentaina, Quatretondeta, Fageca, Famorca, Gaianes, Gorga, Ibi, Xixona, L’Orxa, Milleneta, Mutxamel, Muro d'Alcoi, Penàguila, Planes, Sant Joan d'Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Tibi, Tollos, La Torre de les Maçanes).