El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Adjudicada l'empresa encarregada de les activitats del CCJ d'Alcoi per 75.000 euros

CCJ / Ajuntament

El CCJ presta servei a la població entre 12 i 30 anys.

L'empresa Héctor Císcar Alcántara serà l'encarregada de gestionar l'activitat al Centre Cervantes Jove (CCJ) d'Alcoi. Haurà d'organitzar la programació i atendre el servei d'informació de l'Espai Jove. De totes les ofertes presentades, el consistori indica que "es va tindre en compte els criteris econòmics, així com les millores i el projecte presentat". Finalment, s'ha adjudicat per 75.009,15 euros. Héctor Císcar Alcantara actualment gestiona els centres de joventut Puntjove de Monòver, Casa de la Joventut d'Asp, Centre Jove de Crevillent i CIJ de Monfort.

El CCJ presta servei a la població entre 12 i 30 anys. El projecte guanyador planteja objectius com capacitar a la joventut perquè exercisca els seus drets i responsabilitats com a ciutadans i ciutadanes, participant de manera activa en la societat convertint-se en protagonistes del seu desenvolupament social.

També afavorir el desenvolupament de les persones joves per a la presa de decisions autònoma, promocionar i motivar la coordinació i el treball en xarxa entre joves, entre aquests i el teixit social i les entitats públiques; així com entre les diferents administracions i agents del territori que han de veure amb l'àmbit juvenil, dotar de recursos per a la participació i la implicació social de les persones joves, treballar per la construcció d'una societat inclusiva que reconega la diversitat com a riquesa, atenent les especificitats de les diferents persones joves, i visibilitzar a la joventut des d'un enfocament positiu.

Maria Baca, regidora de Joventut, indica que "és un projecte molt complet que encaixa en l'estratègia de la regidoria de Joventut i que independentment que el servei siga extern, el personal treballarà al costat del departament seguint una estratègia conjunta”.

Cal ressaltar que les àrees d'actuació en les quals s'emmarquen les activitats del CCJ són el desenvolupament personal; dotar d'habilitats per al creixement personal per a la presa de decisions autònoma i responsable, incloent-hi en aquest apartat la perspectiva de gènere. Igualtat, hàbits saludables (alimentació, imatge personal, autoestima, consums…), sexualitat, mobilitat urbana i garantir de drets. També l'emancipació; dotar de recursos per a una vida autònoma, es tractaran temes com la formació, educació, estudis, ocupació i habitatge. Una altra àrea important és la participació juvenil; facilitar una implicació activa en la vida social i comunitària. Ací tractaran l'apoderament (suport a iniciatives, canals de participació, etc.), la cultura i oci i temps lliure. L'última àrea d'actuació serà l'Esport.

La duració del contracte serà d'1 any des de la seua formalització, podent prorrogar-se de manera expressa per períodes d'un any, fins a aconseguir una duració màxima de tres anys, previ acord exprés i escrit de cadascuna de les parts. En cap cas la prestació del servei s'entendrà prorrogada tàcitament. Segons el contracte, l'empresa aportarà els mitjans tècnics, materials i recursos humans per al bon desenvolupament del Programa.