El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Adjudicada per 7 milions d'euros la modernització de la línia Alcoi-Xàtiva

Estació ferroviària d'Alcoi.

L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, destaca que "és la inversió més gran al tren que mai s'ha fet des que es va construir, perquè s'han fet inversions de manteniment, però no una veritable inversió de modernització de la línia".

L'empresa pública ADIF ha aprovat l'adjudicació de la redacció del projecte i execució de les obres modernització de la línia ferroviària Alcoi-Xàtiva. Amb l'actuació -a executar durant 10 mesos- s'augmentarà la capacitat i regularitat dels trajectes, així com la seua fiabilitat.

El contracte ha estat adjudicat a l'empresa Siemens Rail Automation per import de 7.076.110 euros (IVA inclòs), i l'actuació està inclosa en el Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana.

Millores a realitzar

El projecte comprén la implantació d'un sistema de bloqueig amb què augmentar la fiabilitat de les instal·lacions, així com incrementar la capacitat i regularitat de les circulacions. També s'instal·laran nous enclavaments electrònics (sistemes de gestió del trànsit) en les estacions d'Ontinyent i Alcoi, que disposaran de sistemes videogràfics, que s'integraran en el Control de Trànsit Centralitzat de València, i s'adaptaran els equips existents a Xàtiva.

En les estacions d'Alcoi, Ontinyent i Ontinyent també s'implantaran nous senyals lluminosos laterals, senyals indicadors de direcció, accionaments i comptadors d'eixos, entre altres. També es col·locaran altres dispositius com cartells i pantalles fixes d'informació.

De manera paral·lela es duran a terme treballs d'obra civil com a edificis tècnics, tanques, canaletes, canalitzacions i arquetes. També es preveu la realització de les proves de fiabilitat i funcionament de les noves instal·lacions de manera prèvia a la seua posada en servei.

Reaccions de l'Ajuntament d'Alcoi

L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, destaca que "És la inversió més gran al tren que mai s'ha fet des que es va construir, perquè s'han fet inversions de manteniment, però no una veritable inversió de modernització de la línia".

Francés recorda que el pressupost que va presentar Pedro Sánchez incloïa també altres 12 milions en els pròxims anys per a la millora de la via, "esperem que Pedro Sánchez accedisca a la presidència i puga fer pressupost, demostrant que no queda aquí el compromís del govern socialista amb el tren Alcoi-Xàtiva".