El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Adjudicades les obres per a enllestir el Centre de Malalts Mentals d'Alcoi

Les obres tindran una duració de tres mesos, pel que s'espera que al primer trimestre del 2019 ja es puga començar la selecció del personal per a treballar a aquest centre.

El CEEM d'Alcoi serà un centre de caràcter comarcal que oferirà un total de 40 places de residència i 20 de centre de dia per a malalts mentals crònics.

L'Ajuntament d'Alcoi ha adjudicat per vora 300.000 € les obres necessàries per a posar en marxa el nou Centre de Malalts Mentals (CEEM) d'Alcoi, ubicat al Barranquet de Soler. Una vegada finalitzen les millores el centre serà cedit i gestionat posteriorment per la Conselleria de Polítiques Inclusives.

La Secretària Autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Elena Ferrando, es va reunir el passat 9 de novembre amb l'alcalde Toni Francés i la regidora Aroa Mira per tal de concretar l'obertura del CEEM. L'encontre ha servit per a apropar postures entre l'administració local i la Conselleria, ens aquest últim que disposa d'un pressupost de 2 milions d'euros per a poder posar en marxa el servei. Les obres que durà a terme l'Ajuntament abans de la cessió inclouen la instal·lació de sistemes de climatització, contraincendis i telecomunicacions.

Reunió amb la Secretària Autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Elena Ferrando

La regidora Mira recorda que "el CEEM és una de tantes herències urbanístiques amb problemes legals que es va rebre de l'anterior govern del Partit Popular; com els jutjats, el Bulevard, el CADA, la Rosaleda...". Així doncs l'edil espera poder entregar el centre a la Conselleria "ben aviat perquè es pose en marxa als primers mesos del 2019".

Actuacions paral·leles

El govern municipal també ha confirmat que condicionarà el solar del carrer Els Llançols, situat justament damunt del CEE. La mesura ha estat presa després que el grup municipal de Ciutadans denunciara al passat plenari l'estat del solar, "amb multitud de matolls, tanques metàl·liques caigudes, i nombrosos tolls que es formen quan plou a causa de les irregularitats del terreny", apunta Maribel Sánchez, regidora de la formació taronja.