El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Adrià Cano: D’Utrecht a Benimassot en bicicleta

Adrià durant el viatge

El veí de Benimassot ha portat a les alforges de la bicicleta pegatines de la plataforma ‘Stop Xylella’ i de l’associació sense ànim de lucre d’Agres ‘Velo recicla’ per tal de donar-los visibilitat

Més de 2.000 quilòmetres són els que separen Utrecht (Holanda) de Benimassot. Adrià Cano, un veí d'aquest municipi d’El Comtat, ha decidit recórrer aquesta distància damunt de la seua bicicleta. El motiu no és altre que el plaer de viatjar amb aquest mitjà de transport. Es troba en un moment de canvis a nivell laboral i com ell mateixa diu, “era ara o mai”.

Adriá ha viscut en Holanda els últims 5 anys per motius de treball. Era la primera vegada que feia un viatge així i sol. Ha contat a ARAMULTIMÈDIA que el que més li ha agradat del viatge és les sorprenents zones rurals que hi ha a Europa i que son bén poc conegudes. Un cas que li ha cridat l’atenció fou l’hospitalitat de Josep Maria, un xic de Molló, al Pirineu Català. Es van conéixer durant el viatge i, fins i tot, li va oferir sa casa per sopar i passar la nit.

Holanda és el país per excel·lència de la bicicleta, però no pot dir el mateix d’altres com França o Espanya. Adrià ha seguit el recorregut europeu de la Xarxa EuroVelo. En molts punts no ha pogut seguir aquestes rutes perquè era complicat transitar o perquè la senyalització era complicada. Ha visitat tota classe de ciutats, grans i menudes. Un dels aspectes que més li ha agradat ha sigut “l’efecte sorpresa” d’entrar a municipis que no coneixies i l'hospitalitat dels seus habitants.

Recomana a tothom fer un viatge a soles en bicicleta. Com bé diu el veí de Benimassot, té els seus avantatges i inconvenients, però són uns dies per estar amb tu mateixa, per madurar i prendre decisions a soles. Alguns problemes que ha trobat ha sigut en els càmpings i en grans ciutats, on no estaven preparats per a rebre turistes i visitants en bicicleta, tant per infraestructures com pel cost.

Caire solidari


Per fer aquest viatge, Adrià no ha tingut cap patrocinador, però sí que ha volgut reivindicar algunes iniciatives i associacions de les nostres comarques.

El veí de Benimassot ha portat a les alforges de la bicicleta pegatines de la plataforma ‘Stop Xylella’, en solidaritat amb els treballadors del camp de les nostres comarques per la tala d’ametlers. També col·labora amb l’associació sense ànim de lucre d’Agres ‘Velo recicla’, que es dedica a restaurar bicicletes per donar-les a la caritat.