El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Afecta la carbonatació al pont de Sant Jordi d'Alcoi?

La redacció del projecte per a la tercera fase de rehabilitació del pont es durà a terme abans que finalitze el 2018.

La reacció química entre l'aigua i el formigó, conegut com a carbonatació, no fa perillar l'estructura del pont però si preocupa a Guanyar Alcoi. Les respostes a aquest assumpte, en el següent reportatge.

El pont de Sant Jordi d'Alcoi, emblema modernista a la Comunitat Valenciana, es troba immers en la segona fase de rehabilitació. En aquesta segona fase es col·locaran els 180 panells de metacrilat retroil·luminats, subjectats pels bol·lards anteriorment instal·lats, i situats a les voreres. A banda d'embellir el pont, una altra de les funcions d'aquests panells és com a mesura de seguretat recomanada pel Govern arran als atemptats en Barcelona en agost del 2017.

Al pont, que per 1931 fou inaugurat, encara li falta passar per l'última fase de rehabilitació, en la qual es tractaran a fons els dos estreps del pont (un a la part de l'hotel Reconquista i l'altre a la part del carrer Sant Tomàs) i es farà un estudi de la carbonatació que podria sofrir l'estructura.

Des del grup polític Guanyar Alcoi han contestat, amb respecte d'aquest procés químic de carbonatació, que ha pogut estar accelerat pels vapors de l'antiga fàbrica de l'Estambrera i que els estudis sobre la carbonatació es devien haver fet fa un any, abans d'acabar la primera fase de rehabilitació.

Per part del Govern estan tranquils, ja que sobre els desperfectes més notoris que va causar aquesta carbonatació ja es va actuar i no hi ha ningú perill per a la ciutadania. ARAULTIMÉDIA t'ofereix aquest complet reportatge.