El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Afectats de DomusVi d'Alcoi: "La residència continua funcionant i ningú li demana comptes"

La demanda de responsabilitat civil i on es demana una indemnització que no s'ha concretat de moment, es posa en nom de 18 víctimes: 15 morts i 3 lesionats. El total de morts en la residència durant la pandèmia van ser 74 persones.
 

"Que puguem saber què va passar, per què va passar i qui és el responsable" és l'objectiu de la demanda, segons explica José Guillem, de Dictum Abogados,.

Finalment l'associació de familiars afectats de la residència DomusVi i Dictum Abogados han presentat davant els jutjats d'Alcoi una demanda civil contra la residència d'Alcoi per la seua gestió durant la pandèmia, i que ha conclòs amb 73 residents morts i 1 usuària del centre de dia morta, 74 persones en total.

De tots ells, 15 s'han sumat a la demanda, la resta per diversos motius, com dilatar en el temps el dolor o enfrontar-se econòmicament a una demanda, han desistit. També s'han sumat els familiars de 3 supervivents, però que pateixen lesions derivades dels mesos de pandèmia. Tot i que els demandants són 18, des de l'associació asseguren que volen responsables per als familiars de tots els residents de DomusVi.

Amb la demanda volen explicacions del que ha passat a la residència, i també reclamen indemnitzacions que, de moment, no s'han volgut concretar. Lamenten que 18 mesos després encara no tenen cap resposta ni suport de les institucions públiques o la fiscalia; però mentrestant, la residència d'Alcoi continua funcionant igual que ho feia abans "i ningú li demana comptes".

Han mostrat preocupació per la situació actual, on l'empresa continua amb poc personal, se li ha tornat a multar en l'últim mes per no complir les ràtios. I també per la situació dels seus familiars, als quals tan sols poden vore durant 45 minuts i sempre en una sala habilitada, sense poder accedir al dormitori dels familiars.

En el vídeo, el portaveu de l'associació de familiars José Luis García, i José Guillem, advocat que porta la demanda, demanen rapidesa per a resoldre un procés judicial que, malauradament, sembla que anirà per a llarg.