El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Aficionats i expert en meteorologia es reuneixen en Beniarrés en un encontre que posa el focus en el canvi climàtic

Han participat 50 persones, que han pogut gaudir també d’una excursió per veure l'impacte de les pluges en rius, rambles i muntanyes de la zona.

Es tracta de l'octava edició de l'esdeveniment i ha comptat amb la presència d'expert com el conegut Marc Redondo, meteoròleg del programa Aruse@os de La Sexta o Philipp Schmidt-Thomé, director d’operacions internacionals de l’Institut Geològic de Finlandia.

Beniarrés ha acollit este dissabte 14 de maig el VIII Encontre d’aficionats a la meteorologia. L’esdeveniment es caracteritza per una exposició de fotografies sobre el temps de gran qualitat. Esta edició s’han enviat 70 imatges, de les quals s’han exposat i han quedat finalistes 30. El guanyador s’emportarà una estació meteorològica de premi.

L’encontre ha comptat amb la participació com a ponents del conegut meteoròleg del programa Aruser@s de La Sexta, Marc Redondo, que ha parlat de com es pot transmetre la meteorologia fugint la serietat que l’ha caracteritzada i fer-ho en televisió en un programa d’entreteniment.

També ha impartit una xerrada el director d’operacions internacionals de l’Institut Geològic de Finlandia, Philipp Schmidt-Thomé. El prestigiós expert ha parlat sobre com minimitzar el risc d’inundacions en un moment de gran risc com a conseqüència del canvi climàtic.

I precisament el canvia climàtic és el punt al voltant del qual gira l’encontre. Des de l’organització asseguren que comunicar l’acció de l’ésser humà sobre el planeta té molt a veure amb l’impacte sobre el clima i per tant sobre la ciència que l’estudia. La meteorologia té un paper importantíssim en generar una consciència social sobre fets a realitzar per disminuir este impacte: reciclatge, consum de productes de proximitat, ús del transport públic, etc.

L’esdeveniment ha reunit en esta edició a més de 50 persones, que a banda de rebre informació a través de les conferències, podran participar d’una excursió per rius, rambles i muntanyes que han estat afectades per les pluges de l’últim mes.

Han participat en l’organització AVAMET, AMETSE i Meteored, amb col·laboració de la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament de Beniarrés.