El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Afroféminas torna a la càrrega contra els patges d'Alcoi

Patges preparant-se per a pujar a un balcó

El col·lectiu assegura que mantindrà les crítiques fins que "els patges de la cavalcada d'Alcoi deixen de representar al negre com un esclau i un ésser impersonal". Des del consistori recorden que les han convidat a la festa alcoiana per a parlar en persona, i que no han rebut cap contestació. 

L'any passat ja generaren certa polèmica en considerar racista el desplegament de patges a Alcoi, i enguany tornen a la càrrega amb el mateix missatge. En la seua web han publicat una carta dirigida als "patges negres d'Alcoi" a qui els asseguren que "el que feu és racista, encara que vosaltres no ho sigueu".

Entre altres coses, des d'Afroféminas asseguren que l'Ajuntament té enguany dos cartells oficials de la cavalcada, referint-se per una banda el cartell anunciador penjat a la façana de l'Ajuntament, i per altra a la imatge promocional de Melcior besant a un xiquet. En el primer sí que ixen els patges dibuixats, però en el segon, segons Afroféminas, "s'ha omés la figura del patge per a evitar polèmica, segons el mateix Ajuntament. La pressió va tindre resultat". En aquest sentit, des de la regidoria de turisme expliquen que són dos coses diferents, el cartell anunciador triat per concurs, i la imatge promocional que s'utilitza per a la publicitat. Respecte a aquest últim expliquen que no ixen patges perquè "cada any fem un diferent i no es repeteix el mateix recurs". 

Tot i això, Afroféminas mantenen el discurs que els patges d'Alcoi són racistes, i asseguren que mantindran les crítiques perquè "arribarà el dia que els patges de la cavalcada d'Alcoi deixen de representar al negre com un esclau i un ésser impersonal", i fan una crida als joves que hi participen per què "almenys reflexioneu sobre el vostre paper i què és el que cregueu que esteu fent".

Des del consistori recorden que es va convidar a Afroféminas a assistir a la cavalcada, per tal que veieren de primera mà l'acte que critiquen i consultaren qualsevol cosa, però asseguren que no han rebut cap resposta.