El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

#Agafaelquenecessites, estudiants de la UPV creen un mapa de punts solidaris amb aliments gratuïts

David Candel i Víctor Buldajón, estudiants del Grau d'Enginyeria Informàtica al campus d'Alcoi de la UPV.

La iniciativa #CompraSolidària anima a la gent a deixar aliments de primera necessitat en caixes al carrer per a la gent que ho necessita. Ara, David Candel i Víctor Bujaldón, estudiants del campus d'Alcoi de la UPV, han creat una web amb un mapa en continua actualització on es marca els llocs on es poden trobar aquestes caixes.

La crisi de la Covid-19 ha posat damunt la taula el nostre potencial sanitari i econòmic, però també solidari. Perquè igual que ens cansem de vore mostres d'irresponsabilitat als carrers en la desescalada, trobem constantment iniciatives altruistes i de responsabilitat amb els nostres veïns. Aquest últim cas és el de dos estudiants del Campus d'Alcoi de la UPV, que han creat una web per a facilitar a tot el món els llocs on es poden aconseguir els aliments de primera necessitat que altres veïns han donat. I on també animen a crear més punts d'arreplegada d'aliments.

El projecte de David Candel i Víctor Buldajón, estudiants del Grau d'Enginyeria Informàtica al campus d'Alcoi, dóna suport a una altra iniciativa, sota el nom #CompraSolidària, i en la que s'anima a la gent a deixar articles de primera necessitat en caixes en determinats carrers per a les persones que ho necessiten puguen agafar-les. David i Víctor han arreplegat els punts on es troben aquestes caixes, i han fet un mapa perquè qualsevol que ho necessite puga accedir a aquests aliments. La web, sota el nom Agafa el que necessites, també anima a la gent a informar d'altres punts on hi haja caixes, per tal d'afegir-les al mapa. De moment, el mapa arreplega llocs concrets de Madrid, Castella i Lleó, Barcelona i, és clar, Alcoi.

"El propòsit d'aquesta web" expliquen des del Campus d'Alcoi, "és ajudar a les persones que pitjor ho estan passant en aquest moment, entre tots podem localitzar totes les caixes que persones del nostre territori deixen als carrers perquè la gent que ho necessita ho arreplegue, i la gent que vulga aportar deixe el seu granet de sorra com fan Víctor ii David amb aquesta web".

El Campus d'Alcoi de la UPV ha mostrat des del primer moment de la crisi el seu potencial solidari, amb fabricaciódonacions de material de protecció, creant models que ajuden a la gestió sanitària, o amb una campanya de finançament col·lectiu per a poder cobrir les necessitats acadèmiques dels alumnes que, per la situació, veuen perillar els seus estudis.