El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Agatha Christie fa guanyar a dos alcoians el Premi Internacional de Novel·la de Misteri i Policíaca

Jordi Peidro i Ximo Llorens / Foto: Xarxes socials del regidor de Cultura

El premi consisteix en 10.000 € per als autors i la publicació de la seua novel·la per Promoció de la Ciutat de Les Palmes de Gran Canària en abril.

La novel·la de misteri “El decapitado de Harrogate” de Jordi Peidro i Ximo Llorens ha aconseguit el Premi Internacional de Novel·la de Misteri i Policíaca. Compta la història del que va passar durant la desaparició d'Agatha Christie l'any 1926.

Els escriptors Jordi Peidro i Ximo Llorens han sigut els guanyadors del Premi Internacional de Novel·la de Misteri i Policíaca organitzat per l’àrea cultural de l’Ajuntament de les Palmes de Gran Canàries amb motiu del 130 aniversari del naixement d’Agatha Christie. Amb aquest premi han rebut una dotació econòmica de 10.000 € i la publicació de la seua novel·la.


“El decapitado de Harrogate” ha sigut l’obra escrita pels dos alcoians en la que han teoritzat sobre què va ocórrer durant els dies 3 i 14 de desembre de 1926 en la vida d’Agatha Christie. Moltes són les suposicions sobre el que va passar en els 11 dies en què la famosa escriptora anglesa va desaparéixer.


Peidro i Llorens han creat una història sobre aquest succés reial en la que també estan involucrats personatges inspirats en Arthur Conan Doyle, Georges Simenon i inclòs Ian Rankin. El jurat ha resolt que la novel·la resulta “inquietant trama, interessant i originalment construïda, amb picades d'ullet metaliteràries a les novel·les clàssiques d'intriga, misteri i policíaques”.


Per la seua banda els autors han explicat que encara que no ha sigut fàcil escriure a “quatre mans”, han gaudit molt del procés i ha sigut divertit. Jugar amb personatges reials, icònics del gènere (...) ens va paréixer una idea audaç, agosarada si es vol, però la veritat és que a mesura que anàvem inventant la història més creixia el nostre entusiasme” ha destacat Llorens.