El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Agent de la Policia Nacional d'Alcoi ferit per l'atac d'un gos

L'agent ha sigut tractat de les ferides i el gos també ha sigut atés en un veterinari i està fora de perill. S'ha detingut un home per atemptat contra agent de l'autoritat i un altre per trencar una ordre d'allunyament.

L'agent ha patit mossegades en la zona abdominal, i "va vore perillar la seua integritat física". El seu company va haver d'utilitzar l'arma per aturar l'atac del gos. Tot ha ocorregut quan els dos agents intentaven detindre un home que havia trencat una ordre d'allunyament.

Un agent de la Policia Nacional d'Alcoi està ferit després de patir l'atac per part d'un gos potencialment perillós, en concret, segons expliquen, un gos de la raça American Staffordshire.

Una parella d'agents han acudit a una comprovació després de rebre l'avís de què un home havia trencat una ordre d'allunyament per un cas de violència de gènere. En arribar al lloc, comproven que efectivament l'home s'aproximava al domicili de la seua exparella. Quan s'identifiquen com a policies l'home inicia una fugida, però quan intenten anar darrere d'ell "apareix un familiar del detingut, increpant i agredint als agents per intentar evitar la detenció". I asseguren que es van produir "moments de molta confusió" quan de sobte va aparéixer el gos que es va llançar damunt d'un dels agents. Des de la Policia Nacional expliquen que el gos, considerat potencialment perillós, va mossegar agressivament a un dels agents en la zona abdominal en un primer moment, "però, més alterat i agressiu, va tornar a llançar-se contra la zona genital del policia, tement per la seua integritat física". Davant aquesta "bel·licositat", el segon agent va fer ús de l'arma reglamentària per "neutralitzar l'amenaça i en defensa de la integritat física del seu company, sense causar danys materials ni personals".

L'agent ha sigut tractat en un centre de salut de les lesions. El gos també ha sigut traslladat a una clínica veterinària per ser assistit i està fora de perill. Ara s'investiga al propietari, vacunes i segur de l'animal.

I s'ha detingut als dos homes, un per trencament de l'ordre d'allunyament; i l'altre per un delicte d'atemptat contra un agent de l'autoritat. Tots dos han declarat davant el jutjat de guàrdia.