El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Agents de la Policia Local i els conserges dels edificis municipals de Muro, realitzen el ‘Curs de formació d’Ús del DESA per personal no sanitari’

Agents de la Policia Local i els conserges dels edificis municipals de Muro, realitzen el ‘Curs de formació d’Ús del DESA per personal no sanitari’ / Ajunt. Muro
Els 23 alumnes han aprés com utilitzar el dispositiu DESA davant d'una emergència

 La Regidoria de Sanitat de l'Ajuntament de Muro, ha organitzat el ‘Curs de formació d’Ús del DESA per personal no sanitari’, i ha rebut un total de 23 alumnes entre agents de la Policia Local i els conserges dels edificis municipals de la localitat.

Agents de la Policia Local i conserges dels edificis municipals de Muro s'han format sobre l'ús d'un desfibril·lador extern semiautomàtic en un curs organitzat per la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Muro nomenat ‘Curs de formació d’Ús del DESA per personal no sanitari’.

Aquest curs ho ha impartit el centre de formació IQEN IMPORTAUTO, S.L., tal com indica l’Article 8, del Reial Decret 159/2017, de 6 d’octubre, del Consell amb l'objectiu que tinguen accés als DESA, els puguen utilitzar amb totes les garanties i de forma immediata, adquirint seguretat a l’hora d’actuar.

Per a tindre un poc més clar que és DESA, és un dispositiu fàcil d’utilitzar, i qualsevol adult està capacitat per utilitzar-lo davant una emergència seguint uns senzills passos: davant una possible parada cardiorespiratòria, el primer pas és mantenir la calma i demanar ajuda, acostar-se a la persona i comprovar que està inconscient i que no respira. Cridar al 112 i començar la maniobra de reanimació cardiopulmonar (RCP) fins que es tinga a mà el DESA. El següent pas és atendre i seguir els passos que indica el personal sanitari d’emergències del 112 fins que l’ajuda arribe.

 

La formació ha sigut ben rebuda, i ha tractat temes com:

La Legislació de la Comunitat Valenciana que regula l’ús de desfibril·ladors externs semiautomàtics.

Reconeixement de la parada cardiorespiratòria.

Trucada al 112 i activació del sistema d’emergències sanitàries.

Suport Vital Bàsic i Reanimació Cardiopulmonar.

Ús del desfibril·lador Semiautomàtic.

Comunicació de l’ús del desfibril·lador semiautomàtic.

 

Finalment han fet una prova d’avaluació i la resolució de tots els dubtes que han sorgit, posant en pràctica tot l’aprés.