El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

'Àgora Emprenedors' d'Alcoi manté el mateix nombre d'atencions de 2019 malgrat el confinament

En relació amb els estudis, més de la meitat dels emprenedors, un 53%, tenen un cicle formatiu de Formació Professional i un 22%, estudis universitaris.

El programa 'Àgora emprenedors', realitzat conjuntament entre el CEEI Alcoi-València i la regidoria d’Ocupació i Empresa de l'Ajuntament d'Alcoi, ha aconseguit atendre a les mateixes persones que a 2019 malgrat el confinament per la Covid-19. Les cites no han sigut presencials, però si igual d'efectives. Aquest programa està cofinançat per la Diputació D'Alacant i ha realitzat, entre gener i juny de 2020, un total de 33 atencions a un total de 32 persones.

El programa "Àgora Emprenedors" està enfocat a millorar la capacitació d'emprenedors i empreses en les diferents àrees de negoci i gestió de l'empresa com són la definició del model de negoci, la política de màrqueting, la gestió econòmica i financera, l'enfocament al mercat o la definició de l'estratègia a seguir i els objectius perseguits. Un fet diferencial d'Àgora Emprenedors és que són tècnics externs i experts en la matèria els que ajuden a resoldre els dubtes que tenen els promotors respecte a les principals àrees de gestió de l'empresa.


Segons les xifres que ofereix l'Ajuntament, els emprenedors entre 41 i 50 anys són el grup més nombrós amb un 34% de les atencions, seguit de prop dels joves de 21 a 30 anys, amb un 31% del total.


En relació amb els estudis, més de la meitat dels emprenedors, un 53%, tenen un cicle formatiu de Formació Professional i un 22%, estudis universitaris. Un 22% compten amb estudis de primària o secundària i només un 3% dels emprenedors atesos no tenia estudis. Els que sí que comptaven amb estudis, un 60% dels estudis estaven vinculats a l'activitat en la qual volien iniciar un negoci. Si ens fixem en la motivació que tenen els emprenedors, veiem que augmenta com a motiu l'oportunitat. Si en el semestre anterior, un 70% destacava la motivació, ara es redueix fins al 51%, i augmenta l'oportunitat des del 20% fins al 41%, la necessitat pràcticament es manté igual, un 10% el semestre anterior, i un 9% ara.


El regidor d'Ocupació i Empresa, Alberto Belda, destaca l'assessorament realitzat en un primer semestre atípic: "El programa Àgora Emprenedors ha sigut funcionant durant l'Estat d'Alarma i hem atés durant els primers sis mesos de l'any a un total de 32 emprenedors. D'aquest grup destaca que hi ha més joves, que més de la meitat té estudis de cicle de Formació Professional, i que l'oportunitat augmenta com a un dels motius per iniciar una empresa. Des de l'Àgora, seguim treballant en tots els programes que tenim per a ajudar a aquells que volen iniciar un negoci: Àgora Activa, les ajudes Inmpuls i les ajudes de comerç en el centre o aquest programa d'assessorament per a professionals".