El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

Rescaten un jove que ha caigut en un barranc d'Alcoi

Rescaten un jove que ha caigut en un barranc d'Alcoi

Un helicòpter dels Bombers ha rescatat un jove que havia caigut en un barranc a la via verda a la zona nord d'Alcoi. L'ha traslladat a l'Hospital on ha ingressat amb policontusions. 

Més informació

Rescaten un jove que ha caigut en un barranc d'Alcoi

'Àgora Emprenedors' d'Alcoi manté el mateix nombre d'atencions de 2019 malgrat el confinament

En relació amb els estudis, més de la meitat dels emprenedors, un 53%, tenen un cicle formatiu de Formació Professional i un 22%, estudis universitaris.

El programa 'Àgora emprenedors', realitzat conjuntament entre el CEEI Alcoi-València i la regidoria d’Ocupació i Empresa de l'Ajuntament d'Alcoi, ha aconseguit atendre a les mateixes persones que a 2019 malgrat el confinament per la Covid-19. Les cites no han sigut presencials, però si igual d'efectives. Aquest programa està cofinançat per la Diputació D'Alacant i ha realitzat, entre gener i juny de 2020, un total de 33 atencions a un total de 32 persones.

El programa "Àgora Emprenedors" està enfocat a millorar la capacitació d'emprenedors i empreses en les diferents àrees de negoci i gestió de l'empresa com són la definició del model de negoci, la política de màrqueting, la gestió econòmica i financera, l'enfocament al mercat o la definició de l'estratègia a seguir i els objectius perseguits. Un fet diferencial d'Àgora Emprenedors és que són tècnics externs i experts en la matèria els que ajuden a resoldre els dubtes que tenen els promotors respecte a les principals àrees de gestió de l'empresa.


Segons les xifres que ofereix l'Ajuntament, els emprenedors entre 41 i 50 anys són el grup més nombrós amb un 34% de les atencions, seguit de prop dels joves de 21 a 30 anys, amb un 31% del total.


En relació amb els estudis, més de la meitat dels emprenedors, un 53%, tenen un cicle formatiu de Formació Professional i un 22%, estudis universitaris. Un 22% compten amb estudis de primària o secundària i només un 3% dels emprenedors atesos no tenia estudis. Els que sí que comptaven amb estudis, un 60% dels estudis estaven vinculats a l'activitat en la qual volien iniciar un negoci. Si ens fixem en la motivació que tenen els emprenedors, veiem que augmenta com a motiu l'oportunitat. Si en el semestre anterior, un 70% destacava la motivació, ara es redueix fins al 51%, i augmenta l'oportunitat des del 20% fins al 41%, la necessitat pràcticament es manté igual, un 10% el semestre anterior, i un 9% ara.


El regidor d'Ocupació i Empresa, Alberto Belda, destaca l'assessorament realitzat en un primer semestre atípic: "El programa Àgora Emprenedors ha sigut funcionant durant l'Estat d'Alarma i hem atés durant els primers sis mesos de l'any a un total de 32 emprenedors. D'aquest grup destaca que hi ha més joves, que més de la meitat té estudis de cicle de Formació Professional, i que l'oportunitat augmenta com a un dels motius per iniciar una empresa. Des de l'Àgora, seguim treballant en tots els programes que tenim per a ajudar a aquells que volen iniciar un negoci: Àgora Activa, les ajudes Inmpuls i les ajudes de comerç en el centre o aquest programa d'assessorament per a professionals".