El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Agost, únic municipi alacantí dins la primera ruta paleontològica

Un dinosaure a tamany real instal·lat en el jaciment de Lo Hueco, dins de la ruta dels dinosaures de Cuenca.
S'instal·laran 6 dinosaures a tamany real en tres jaciments castellonencs, dos valencians i un d'Alacant

Comptarà amb una figura a tamany real d'un dinosaure, per tal de potenciar el jaciment ´d'Agost com un recurs turístic. Ha sigut l'únic jaciment triat a Alacant, junt altres 3 de Castelló i 2 de València. És una de les propostes de l'Agència Valenciana del Turisme per a crear i oferir un nou producte turístic a la comunitat: una ruta paleontològica.

L'Agència Valenciana del Turisme, l'AVT, ha tret a licitació un contracte per a instal·lar 6 dinosaures a tamany real en municipis valencians que compten amb jaciments paleontològics. Des de l'AVT expliquen que s'han identificat un total de 36 recursos a la Comunitat Valenciana, com ara jaciments o museus i col·leccions, relacionats amb el patrimoni paleontològic. Es vol potenciar aquest producte com un recurs turístic de la comunitat, i una de les primeres accions és la instal·lació de sis figures a tamany real en diferents indrets.

En concret, serà a tres jaciments de Castelló (Ana de Cinctorres, Vallivana de Morella i Badina de Bejis); dos de València (Corcolilla de Alpuente i Tambuc de Millares); i per últim un únic jaciment d'Alacant, ací al costat, en el Límit K/T d'Agost. S'han triat, com diuen des de l'AVT, "les poblacions amb major riquesa de restes paleontològiques". Les figures, d'entre 3 i 8 metres d'altura, s'ubicaran en el mateix jaciment si és possible, o en una zona turística i emblemàtica del municipi.

El contracte ix a licitació per un import de 202.000 euros, i ja s'ha publicat en el DOGV.