El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Agres inaugura la restauració de l'orgue construït per Pedro Palop

Francisco Amaya amb l'orgue/Facilitat per Rebeca, organització

La inauguració de la restauració de l'orgue tindrà lloc el diumenge 14 de juliol a les 12:00 al convent d'Agres.

Fa quasi un any quan es va realitzar una sèrie de concerts en conjunt sota el nom de la 'Nit Blanca', per tal de recaptar els diners i invertir-los en la restauració de la consola de l'orgue del convent d'Agres. I per sort, ha dia de hui ja es troba totalment restaurat, per la qual cosa es farà una inauguració amb presentació al públic el diumenge 14 de juliol a les 20:00, un acte conduït per Paco Amaya, en el qual conduirà diferents estils musicals i en el que tindrà lloc un tipus de visita guiada per al visionament de l'orgue, on es relatara i explicar el seu funcionament i tot el que estiga relacionat amb la seua sonoritat.

Cal destacar que gràcies a la seua restauració ha sigut possible el retorn del cor del convent, inclús amb part del que han recaptat s'ha pogut restaurar part de la coberta per a evitar filtracions d'aigua que puguen deteriorar l'orgue. A més a més, també han substituït la instal·lació elèctrica, la qual contribueix a mantenir la seguretat de l'immoble.

Tota la restauració ha sigut encarregada a l'orgueria Rico Sala de Hondón de las Nieves, realitzant una neteja de tota la consola respectant tot el material, tractament de la fusta i neteja, i l'afinació de les canonades.

Segons Paco Amaya "estem davant d'una important iniciativa que no ha de quedar-se ací, cal continuar endavant, protegint el patrimoni que hem heretat, ja que l'instrument construït en 1920 és un dels tres que queden de Pedro Palop".

També s'ha de tindre en compte que han rebut diferents tipus de col·laboracions que han permés la seua restauració, com poden ser l'Ajuntament d'Agres, Fila Pastores de la Mare de Déu d’Agres, Festers de Sant Miquel i la Rondalla la Teixera.

Recordem, la inauguració tindrà lloc el diumenge 14 de juliol a les 12:00 al Santuari Mare de Déu d’Agres.