El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Agres suspén les festes i Cocentaina allarga l'Any Sant de la Mareta per la Covid-19

Dia de la Mareta a Cocentaina

En 2020 es complixen 500 anys dels Miracle de la Mareta

La Covid-19 continua ajornant o suspenent festes i actes socials. És el cas de dos municipis d'El Comtat com és Cocentaina i Agres. Agres ha acordat suspendre les festes patronals de 2020, mentre que Cocentaina ha aconseguit allargar l'Any Sant de la Mare de Déu del Miracle.

A Agres s'ha pres una decisió conjunta entre la corporació municipal, la Junta de Festes, les Associacions de la Filà dels Pastorets de la Mare de Déu d'Agres, els festers de Sant Miquel, l'Aparició de la Mare de Déu d'Agres i la Parròquia per tal de suspendre les seues festes patronals en setembre.


Des del consistori asseguren que és una decisió "complicada i trista". No descarten un "acte simbòlic si en el moment es pot permetre, respectant aforament i totes les mesures sanitàries oportunes".


Cocentaina i la Mareta


A Cocentaina, el 2020 és un any especial, ja que se celebra el V Centenari del Miracle de les Llàgrimes de la Mareta. Segons ha informat la Pia Unió a les xarxes socials, "Cocentaina rep permís del Vaticà per poder allargar l'Any Sant que estem celebrant amb motiu del V Centenari del Miracle de les Llàgrimes".


Els actes s'allargaran fins a finals del 2020 "respectant sempre les mesures sanitàries". Abans que sorgira la pandèmia de la Covid-19, estava previst que els actes finalitzaren a maig.